Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

OPS-CORE FAST - repliki/kopie - wszystko na ich temat

Recommended Posts

• Replies 405
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Plastik skorupy jest średni, ale znośny. Za to plastik szyn bocznych jest strasznie odpustowy. W egzemplarzu, który miałem okazje macać tylnie pokrętło było luźno i nie trzymało nastawy, jak się mocniej dokręciło.

Edited by Kopcik
Posted (edited)

Potwierdzam, też miałem z takim do czynienia. Tandetnie wygląda. Tylne pokrętło samo się rozregulowywało.

Edit: co do rozmiaru też potwierdzam. Musiałem wyjąć boczne "poduszki", żeby w ogóle wszedł na głowę

Edited by Obi-Wan
Posted

Montaż NVG jest solidnie zrobiony, z alu, dobrej jakości pokrycie. A i jeszcze bym popsioczył na mały rozmiar. Na mojej głowie trzymał się sztywno, bez żadnych poduszek i z rozregulowanym fasunkiem. I jeszcze cisnął.

Posted

Mam x shielda w coyocie. Sam kolor ok (niezbyt błyszczący, ale tez nie pelen mat), ale i tak machnąłem sprejem.

Wykonamie ok, żadnych problemów z szynami, jak mówili koledzy przedemną (widac, jak to w chinczykach kwestia partii, wiec lepiej obadac samemu przed kupnem). Rzepy dobrej jakosci, prosto naklejone, rozmiar tez ok (jedyny chinski fast ktory wchodzi na moje 63cm obwodu), poduszki tez niezgorsze (ale w starym michu byly lepsze).

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

To żeś dowalił :) a tak serio czy jest jakaś różnica między tymi producentami czyli Ultimate Tactical a FMA czy dołożyć ale nie jak kolega napisał powyżej 3000 zł tylko jakieś np 100 zł :)

Posted

Mam ultimate. Po psiknięciu sprajem kolor ok, wykonanie też. Żadnych nadlewek, wszytko prosto przyklejone/przykręcone, rzepy trzymają, szyny też mają jeden rozmiar.

Kupiłem jako platforme do przenoszenia różnego nagłowengo stafu (kamera, latarka, elite etc) i sprawuje się ok.

Posted

Bierz co chcesz i na co Cię stać. Miałem Emersona, mam FMA, Emerson miał ładniej zrobione szyny i niezłe "kółko" do regulacji fasunku, ale skorupa cieńsza, i fasunek biedniejszy. FMA ma takie sobie szyny, fajne alu gniazdko na nokto, wygodniejsze poduchy w fasunku, ale gałkę od regulacji musiałem kropelką zakleić w jednej pozycji, bo wystarczyło kask na moment na respie zdjęć, a już musiałem od nowa regulować.

Posted

Emerson miał alu gnazdo na nokto a fma ma plastik. Mam oba hałerki i z dwóch złozyłęm jeden. Skorupa i zawieszenie od fma, szyny i gniazdo od emersona - wygląda zawaliście.