Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

|_isek "NIE Lipo" ;]

Z tego względu dodałem stosowny opis w nawiasie (myślałem ze wystarczający) Domyślnie jeśli chcesz mieć lepszy roof to zastanów się nad lipo, Jak masz dobrą (wydajną) batkę na tradycyjnych ogniwach roof też powinien być w miarę dobry.

Edited by l_isek
Posted

130 guardera pociągnęły, dodatkowo zmieliły kawałek śruby, przeżyły i miały się dobrze jeszcze długo (i może jeszcze mają - replika sprzedana). Więc z 140 nie powinno być problemu.

Guest TheMango
Posted (edited)

U mnie zębatki cymy ciągną jak na razie (testowo) M140 (cisnęły też na M150) guardera, do tego Li-Po 11.1v - Rof około 18 k/s i to na stockowym, gorszym od cymowskiego, szarym silniku BOYIa.

Więc po co pchać nie wiadomo ile kasy w tunning, jak możesz mieć te 450 FPS na M130 i niezłego ROF-a nawet na dobrym Li-Po 7.4v, lub dobrej batce 9.6 V ? Wystarczy wstawić M130, ładnie wszystko złożyć, spasować i przesmarować...

Silnik cymy z niebieską dupą, jest naprawdę świetny.

Edited by Jacek GROT
Guest TheMango
Posted (edited)

a zębatki cymy jakie mają to coś typu 18;1 13;1?

EDIT:

jeszcze jedno

Porównując Cyma-SHS co lepsze?

Edited by TheMango
Posted (edited)

cyma ma stockowe dobre części, cymowski silnik jest bardzo mocny. W swojej mp5 w gearbxie wymieniłem tylko spręzynę, tłok i głowicę tłoka (głowicę na ciężką, ale stockowa też jest bardzo dobra) bardziej od części liczy się dobre złożenie i dopieszczenie gearboxa

co do smaru kup syntetyczny smar w castoramie do cylindra idealny. do zębatek ten sam lub najprostszy smar grafitowy.

Edited by l_isek
Guest TheMango
Posted (edited)

Dobra! inaczej

ten cały zestaw co podałem

w jakiej kolejności wszystko kupować? (zależy mi żeby pozmieniać jak najwięcej)

Edited by TheMango
Guest TheMango
Posted

jeśli chodzi o te z cymy to mało o nich wiem :(

to teraz najważniejsze, najmagiczniejsze, najlepsze pytanie! jaki na tym zestawie będzie ROF?

Guest TheMango
Posted

wytrzyma sp140?

ROF!? LUDZIE!!!

wytrzyma sp140?

ROF!? LUDZIE!!!

Guest TheMango
Posted

cały ten zestaw o którym mówiłem tylko zamiast tamtego tłoka ten niebieski z metal zębami

+lufa guarda 455

+komora stock

+guma czarny guard

+akum 10.8v

Posted

Gumkę też od razu wymień, czarny guarder to zło, kup zieloną G&G/systemę.

ROF ciężko będzie ocenić tak na oko, wystarczy, że poskłada to ktoś kto nie ma o tym pojęcia i ROF będzie tragiczny. Skoro robisz już taki tuning to polecam zmienić też okablowanie, zamontować deansy i najlepiej dobry mosfet.

Guest TheMango
Posted

czarny guarder dobry jest...

mam dobry serwis blisko

a co daj ten mosfet? tak w skrócie?

Posted

Mówisz, że dobry jest? Błagam..

Skoro taką wiedzę masz to czemu się pytasz o tuning?

Ten temat służy porównaniu silnika Cymy z Guarderem, każdy kolejny post nie na temat będzie kasowany!

Guest TheMango
Posted

raczej już nikt się nie wypowie o silniku cymy i guardera więc proszę w imieniu autora o przeniesienie