Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 2 months later...
  • Replies 76
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 7 months later...
  • 5 months later...
Posted

Panowie wiecie może gdzie najbliżej trójmiasta można "pomacać" wersję LMT Defender RIS i 2000 w jednym sklepie, a może ktoś ma w drużynie obie i będzie można wpaść na trening? Zastanawiam się nad kupnem i nie wiem czy warto dopłacać do 2000.

A może ktoś kto miał w ręku obydwie emki i pokusiłby się o jakieś subiektywne porównanie?

• 3 weeks later...
Posted (edited)

Jedyne czym się różnią to walorami zewnętrznymi (risy, body, kolby etc.), w środku siedzi to samo. Bierz tą która ci się bardziej podoba.

Edited by zielen
Posted

No właśnie nie. Bebechy tez są inne. Chyba pomyliłeś wersje 2000 z cqc. Cqc to te same bebechy co ris. A 2000 to g&p. I właśnie dlatego chciałem pomacać bo z zewnątrz tez są podobno różnice w wykonaniu i materiałach (np w g&p nie ma boltcatcha a w ris i cqc jest, itp) Tak czy siak juz się zdecydowałem i właśnie leci do mnie Krytac.

• 3 months later...
Posted (edited)

Odświeżę trochę temat, bo posty które mnie zainteresowały były napisane 2 lata temu, a nie wiem jak mają się one z dniem dzisiejszym. Dopiero zaczynam zabawe z ASG, a na moją pierwszą broń mam zamiar wybrać M4A1 Aresa, czy ktoś może miał z tą repliką jakiś bliższy kontakt i jest w stanie dopowiedzieć coś czego nie przeczytam na stronie sklepu? Trafiłem gdzieś jeszcze na jakiegoś defndera w podobnej cenie, ale gdzieś zgubiłem linka i nie jestem w stanie podrzucić do porównania, ale jeśli możecie powiedzieć mi kilka dodatkowych słów o M4A1, byłbym wdzięczny :icon_smile: link niżej

https://www.militari...arbox_(ar-009-e)_sp_p60594.xml?cat=121

// link widze troche urwało, do skopiowania :P

Edited by Einar
  • 1 month later...
Posted

A ja powiem tylko tyle: masakra...

430fps na 130? do dziś pamiętam minę wszystkich znajomych przy pierwszym chronowaniu KWA po wrzuceniu 130 :icon_mrgreen:

Piekielnie stabilne 540fps.

Testy na 170 przy -20* mrozie także nie zrobiły wrażenia na gearboxie, natomiast pękł w tym czasie stockowy ultimate..

To tyle, dziękuję.

Posted

Tak na marginesie, te emki od ASG gdzieś po drodze zostały zmodyfikowane i od miesięcy staram się dowiedzieć co dokładnie uległo zmianie.

Mianowicie w pewnym momencie emki te zostały wyposażone w komorę hop-up a'la Prowin, dokładnie taką:

WFtUvMG.png

Emki w Specshopie, Miliatriałódź oraz Militaria.pl mają takowe. W ASGshop mają z "klasycznymi" hopami.

Pytałem bezpośrednio ASG (bez odpowiedzi) i pytałem po kolei dystrybutorów którzy wszyscy odpowiadali ze zdziwieniem że nic nie wiedzieli o tej zmianie.

A pytanie moje jest takie, czy razem z tą komorą coś jeszcze zostało zmienione w replice / gearboxie?

Posted

Wątpie. W środku cały czas pewnie siedzi 18:1 Ultimate, zwykły silnik Ultimate, szkielet i cała pneumatyka Ultimate. Jedych różnic poza HU doszukiwałbym się w silniku, tłoku bądź sprężynie (mocniejsza/słabsza). Zmiana HU to zapewne coś jak z tzw. genami u JG. Druga generacja replik z delikatnymi zmianami, taki patch :D

Posted

540 powiadasz? Interesujące gdyż przy strzykawce na BU z SP130 Guardera wyciąga się max 510FPS

Magia KWA i kilka trików przy składaniu w całość.

Nie był to jednorazowy wypadek przy pracy ani zawyżony spring.

Kilka replik wyszło na takim cfg i wyniki takie same +/- 5fps

• 2 weeks later...
Posted

Tak na marginesie, te emki od ASG gdzieś po drodze zostały zmodyfikowane i od miesięcy staram się dowiedzieć co dokładnie uległo zmianie.

A pytanie moje jest takie, czy razem z tą komorą coś jeszcze zostało zmienione w replice / gearboxie?

Zależy o który etap pytasz. Jeżeli od czasów ASG = KWA to już tak nie jest. Teraz robi je Lonex/Ultimate.

Posted

Zależy o który etap pytasz. Jeżeli od czasów ASG = KWA to już tak nie jest. Teraz robi je Lonex/Ultimate.

Ja mówię wyłącznie o Lonex / Ultimate. Pierwsze repliki ASG z bebechami Lonex / Ultimate miały "standardową" komorę (co widać też w recenzji na wmasg), potem zaczęły się pojawiać wersje z komorą a'la prowin.

Posted

Magia jak w bajkach :icon_smile:

Ty powiesz, że to magia, a może oni mieli kulki 0,12 :icon_mrgreen:

Może po prostu sprężyna nie odpowiadała oznaczeniu? Póki nie ma porównania w innej replice to możemy sobie gdybać.

A co Wy tacy zdziwieni? czy tylko mi wychodzą takie wyniki? Nie... Wystarczy poszukać trochę, to nie boli. Pogódźcie się z tym w końcu, że KWA odwaliło kawał dobrej roboty i osiągi ma poza konkurencją długo długo.

• 5 months later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

Zakupiłem w przecenie w militaria.pl replikę upewniając się że jest to "nowa wersja" z komorą nową. Rozłożyłem gearbox i wobec wersji z recenzji na wmasg zmieniło się niemało:

- prowadnica sprężyny jest w pełni metalowa i łożyskowana (i już sam ten fakt powinien zachęcać do szukania tej wersji)

- płyta selektora jest metalowa

- jest inna głowica tłok, bardzo podobna do Ultimate POM

- jest inny tłok, podobny do Ultimate Red, ale z listwą ze zwężonymi zębami

- cylinder jest teraz karbowany

- zniknęła sprężyna podkładkująca

Tym samym repliki te są identyczne wewnętrznie jak najnowsze repliki Lonex:

http://pmakiku.pic.fi/blog/32/Lonex+M4+SR+L4+14,5%22,+uuden+sukupolven+Lonex/