brod3c Posted February 8, 2013 Report Posted February 8, 2013 (edited) Witajcie, jeśli wybrałem zły dział to proszę admina o przeniesienie. Otóż jestem posiadaczem tej repliki od 1.5 roku w konfiguracji jakiej jak tam napisana. Replika działa bezawaryjnie, bardzo o nią dbam :icon_wink: Wiem, że bez zaglądnięcia do wnętrza gb trudno jest o jakieś szczegółowe informacje, ale mogę powiedzieć, że komora jest plastikowa oraz karabin zaraz po zakupie był chronowany i wychodziło piękne 450-453 fps co jest myślę zacnym wynikiem jak na chińczyka. Otóż replika od tego czasu trochę "oklapła" czyli nie ma już takiego kopa jak dawniej, ale działa bezawaryjnie, i dalej wydaje piękny dźwięk jak strzela :icon_wink: Uzbierałem trochę grosza (350 zł) i chciałbym, aby co najmniej wróciła do tych 450 fps ale marzy mi się ciut więcej. Podstawą z jakiej wychodzę jest wymiana lufy na precyzyjną, komory i gumki. I tutaj kieruję do was pytanie, czy wystarczy wymienić sprężynę, i doszczelnić wszystko, czy muszę zbierać kasę dalej. Jeśli się orientujecie to chciałbym wiedzieć również jaki sklep ma taki serwis w którym (oczywiście za odpowiednią cenę, jakość kosztuje) wszystko mi pięknie doszczelnią, sprawdzą, przesmarują i ewentualnie podpowiedzą co by tam ewentualnie wymienić. Bardzo dziękuję za odpowiedzi Edited February 8, 2013 by brod3c Quote
Snipernr1 Posted February 8, 2013 Report Posted February 8, 2013 Najtańsza propozycja: precka 455 mm uszczelniona dysza do M4 Sp130 Guarder Gumka HU - u mnie zielona G&G z dystanserem H daleko nosi kule 0,28 przy 430 fps. wymian oringa na głowicy tłoka, uszczelnienie głowicy cylindra. Może zaistnieć opcja, że tłok będzie do wymiany lub któreś z łożysk ale to jak wiesz okazuje się dopiero po rozkręceniu GB. W opcji droższej ale tylko aby dobić pod/do 500 fps to BU dla replik serii AK (zeszlifowanie głowicy cylindra) i dokupienie dyszy BU do serii M lub zakup BU do serii M a wymiana cylindra na typ 0 z BU . Taniej wyjdzie zakup BU do AK. Komory HU bym nie zmieniał jeżeli w stocku miałeś tyle fps. Quote
Recommended Posts