MasterGos Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 Witam, chciał bym dobrze ulokować moje pieniądze :icon_smile: . Od dawna marzył mi się beryl ale obecnie jest dostępny w dość słonej cenie 1850 zł. Przeglądając capri natrafiłem na tą replikę: http://www.asg.com.p...o_GG,p,2051.php Wygląda zacnie i kusi stalowością. W temacie o niej również nie dopatrzyłem się jakiś większych narzekań. 1) Co się bardziej opłaca, co jest lepszą inwestycją? 2) Czy w przypadku repliki G&G jest możliwe bezbolesne przejście na m120 by podwyższyć fps do ~400 ? Z góry dziękuje za odpowiedzi :icon_smile: Quote
SirHawk Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 1. Poczytaj wątek o Berylu Aresa; 2. Tak. Quote
kamera Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 Master- nie ma jednej odpowiedzi na twoje pytanie i musisz pamiętać, że wszystko co tu przeczytasz albo będzie stronnicze albo będzie wyssanymi z palca konfabulacjami. Więc licz się z tym, że otwierając ten temat możesz sobie utrudnić zadanie. Ja posiadam beryla i posiadałem repliki już praktycznie wszystkich innych uznanych producentów od pierwszych M4 z TM po Systemy PTW. Co do jakości G&G powiem tak przed ostatnią repliką która zakupiłęm było m14 z G&G i co chwila były z nim problemy. Jakość wykonania i odwzrowoania części metalowych pierwy sort, ale cała reszta była co najwyżej kiepska. Wszystkie znane mi repliki AKMSów cierpią na syndrom albo notorycznie luzujących się albo łamiących kolb i z tym musisz się liczyć. Mechanicznie pewnie jest to to samo co w każdym G&G do m120 i bateri 9.6 nie trza nic zmieniac poza gumką i oczywiście sprężyną. Późniejszy tuning to już większe inwestycje. Beryl jest solidny i można nim doły kopać. Przy m130 nie trza nic prócz li-po 11, gumki i u niektórych silnika. Cena jest przegięta ale za to masz replikę na lata. Jednakże jeżeli za półroku będziesz chciał ją sprzedać strata wartości będzie potężna. Resztę wad znajdziesz w temacie beryla gdzie opisałem ostantnio swoje perypetie. Ja mogę replikę polecić o ile będziesz miał do niej cierpliwość i będziesz się liczył z ograniczoną dostępnością cześcic i serwisów. Quote
Jacek GROT Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 Wszystkie znane mi repliki AKMSów cierpią na syndrom albo notorycznie luzujących się albo łamiących kolb i z tym musisz się liczyć. Co do tych luzów... Nie tylko repliki ; ) Quote
Recommended Posts