Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, chciał bym dobrze ulokować moje pieniądze :icon_smile: . Od dawna marzył mi się beryl ale obecnie jest dostępny w dość słonej cenie 1850 zł. Przeglądając capri natrafiłem na tą replikę:

http://www.asg.com.p...o_GG,p,2051.php

Wygląda zacnie i kusi stalowością. W temacie o niej również nie dopatrzyłem się jakiś większych narzekań.

1) Co się bardziej opłaca, co jest lepszą inwestycją?

2) Czy w przypadku repliki G&G jest możliwe bezbolesne przejście na m120 by podwyższyć fps do ~400 ?

Z góry dziękuje za odpowiedzi :icon_smile:

Posted

Master- nie ma jednej odpowiedzi na twoje pytanie i musisz pamiętać, że wszystko co tu przeczytasz albo będzie stronnicze albo będzie wyssanymi z palca konfabulacjami.

Więc licz się z tym, że otwierając ten temat możesz sobie utrudnić zadanie.

Ja posiadam beryla i posiadałem repliki już praktycznie wszystkich innych uznanych producentów od pierwszych M4 z TM po Systemy PTW.

Co do jakości G&G powiem tak przed ostatnią repliką która zakupiłęm było m14 z G&G i co chwila były z nim problemy. Jakość wykonania i odwzrowoania części metalowych pierwy sort, ale cała reszta była co najwyżej kiepska.

Wszystkie znane mi repliki AKMSów cierpią na syndrom albo notorycznie luzujących się albo łamiących kolb i z tym musisz się liczyć.

Mechanicznie pewnie jest to to samo co w każdym G&G do m120 i bateri 9.6 nie trza nic zmieniac poza gumką i oczywiście sprężyną.

Późniejszy tuning to już większe inwestycje.

Beryl jest solidny i można nim doły kopać.

Przy m130 nie trza nic prócz li-po 11, gumki i u niektórych silnika.

Cena jest przegięta ale za to masz replikę na lata.

Jednakże jeżeli za półroku będziesz chciał ją sprzedać strata wartości będzie potężna.

Resztę wad znajdziesz w temacie beryla gdzie opisałem ostantnio swoje perypetie.

Ja mogę replikę polecić o ile będziesz miał do niej cierpliwość i będziesz się liczył z ograniczoną dostępnością cześcic i serwisów.