adrock91 Posted February 6, 2013 Report Posted February 6, 2013 Witam zakupiłem jakiś czas temu używane M16 z G&P w konfiguracji stock plus komora King Arms. na pierwszych testach zasięg był żałośnie niski - rozebrałem sprzęt - w komorze HU nie było dystansera - dorobiłem z wkładu długopisowego. Wypodkładkowanie - w miarę (wg kolegi), więc tego nie ruszałem, wrzuciłem za to springa M120 z G&G. wyciągnąłem batkę 8,4V sanyo (bo tylko ta mi pasowała na styku mini) i owszem poprawiło się, ale wydaje mi się, że przy M120 i szczelnym układzie, zasięg powinien być lepszy - to co osiagnalem, to na średnim ustawieniu HU 40 metrów lotu w celu, na koncu kulaski zaczynają tanczyć. wycztałem już na forum w dwóch tematach, że w Mkach G&P istnieje problem z komorą King Arms, bowiem przednia ścianka gearboxa G&P jest trochę grubsza i to powoduje, że dysza nie wchodzi do końca tak jak powinna. NIe mam chrono, ale na M120 na pewno kulka 0,25 powinna lecieć dalej i szybciej. Na oko strzelam, że będzie poniżej 400 fps, coś koło 370-380 coś pomiędzy G36C z JG stock a M16 z JG podniesionym do 420 Moje pierwsze podejrzenie - problemy spasowania z tą komorą HU z King Armsa i dyszy. Moje drugie podejrzenie - upper receiver po złozeniu ma 1,5 mm szczeliny miedzy nim a lower receiverem - byc może to powoduje nieosiowość gb i komory ? I tu sie pojawia moje pytanie: jeżeli to komora, to czy istnieje sensowna alternatywa dla King Armsa ? a jeżeli to nieosiowość GB, to co pomoże ? Quote
adrock91 Posted February 10, 2013 Author Report Posted February 10, 2013 problem rozwiązany - założyłem inną gumkę i dystanser, to nie była wina spasowania komory i gb. Temat do kasacji. Quote
Recommended Posts