Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, wymyśliłem sobie że skoro mam 2 chwyty przednie to na jeden przyczepie 2 risy ot tak dla lansu żeby ładnie na zdjęciach wyglądały i może nawet się kiedyś do czegoś na strzelance przydadzą :D

Po przemyśleniach nt. rozwiązania technicznego tego patentu mam mały problem ponieważ te chwyty strasznie ciasno przylegają do frontu na który są wsuwane, i tu moje pytanie czy ktoś już to robił i jak rozwiązał ten problem żeby risy były porządnie przykręcone i żeby to jakoś wchodziło na front.

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam !

Posted

W wersji SD montaż RIS umieszcza się zazwyczaj na zintegrowanym tłumiku, a nie chwycie przednim :icon_smile: Ewentualnie na dole chwytu przedniego można umieścić zdaje się, że RISy z M4 :icon_smile:

1384_9.jpg

1384_1.jpg

Posted

Bardzo fajny patent, nie widziałem go wcześniej :D Z tym że chcę szyny zrobić na chwycie bo zostały mi po rozwalonym froncie a na taką połówkę risów od Mki chwilowo nie mam kasy ;/

• 4 weeks later...
Posted

Ja kiedyś do MP5 SD2 od Classic Army zamocowałem 3 długie szyny RIS do chwytu :)

Do zamontowania użyłem kleju do montażu szyb samochodowych.

Trzymało pancernie. Kiedy miałem podczepiony do szyny chwyt, nacikałem na całośc butem w miare mocno, ale żeby łoża nie połamac i trzymało pięknie. Po 2 latach z repliką się rozstałem więc nie wiem jakie były dalsze losy :)