Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gb nie strzela, slychac zgrzyt, goracy aku po kilkukrotnym nacisnieciu spustu

Recommended Posts

Posted

Witam maniakow,

no wiec tak mam problem z moim gb od marujca.

Jest tam kilka czesci shs, z oryginalnego marujca pozostal tylko silnik i prowadnica sprezyny :D Reszta zupgradowana. I mam taki problem, gb nie strzela, po podlaczeniu jakiegokolwiek aku, slychac nie tyle co zgrzyt a po prostu.. jakby chcialo a nie moglo, nie wiem jak to opisac, ale po kilku pociagnieciach za spust aku i 8.4, i 9.6 robia sie goraca, w kilka sek z kompletnie zimnego aku, po podlaczeniu i pociagnieciu za spust okolo 10-20 razy aku jest gorace. Gb nadal nie strzela. Sp w srodku to m110 wiec winno pociagnac, zebatki w top stanie, wszystko w srodku na tip top.

Myslalem ze to kable, lub motor padl lub cos takiego, co myslicie?

Pozdrawiam.

Ps: Szukalem, nie bylo, moze zle szukalem, jesli tak prosze o link, i goraco przepraszam.

Posted

Zębatki kręcą się lekko przy skręconym GB bez sprężyny (podkładkowanie)? Zębatka tłokowa dobrze zaczepia się o tłok, nie blokuje (AOE)? Silnik po odłączeniu od GB gdy jest luzem kręci się po podłączeniu batki?

• 3 weeks later...
Posted

Miałem podobny problem. Pierwszy raz gdy tylko bron do mnie przybyła. Serwisant z Gunfire polecił dokręcić silniczek. Kilka obrotów i zaczęła strzelać. Jednak robiła to z jakimś takim oporem i na mrozie około 3 stopni szybko strzelać przestała. Myślałem że to koniec baterii. Ale gdy poluzowałem silniczek znów zaczęła szyć kulkami i to znacznie szybciej. Przy okazji Jak ma być dokręcony ten silniczek? Jak za mocno to za duży opór ma słychać to przy każdym strzale, jak za lekko to szybko się luzuje i tylko rzęzi.

Posted

Możesz, tylko uważaj bo jak znów się silnik osunie, to możesz mieć problemy z dokręceniem i będziesz musiał wymienić całą stopkę - co nie jest drogie, no ale zawsze wydatek :)

Posted

Cały niee :P wystarczy, że dojdzie do zębatek - potem tylko GB otworzyć wyczyścić i smarować na nowo :P A wiesz, za nim ten lakier/rozpuszczalnik dojdzie po gwincie by klej rozpuścić może wylać go wystarczająco by narobić sobie kłopotów.

Także autorze - ostrożnie z tym! Kleju też za dużo nie wylej ;)

Posted

Ludzie przecież nikt tam nie leję litra tego tylko delikatnie na pędzelek, a jak za duzo wleje to replikę ustawi jak do strzelania i nie dostanie sied o GB, ale imo jest to nie możliwe, albo ktoś jest ogromnym gimbusem.

• 1 year later...
Posted

Witam. Mam podobny problem z tym zacięciem GB lecz replika przyszła do mnie nowa ze sklepu , wystrzeliła kilka kulek , zacinka , pozniej seria , zacinka. Słychać jakiś stuk mechanizmu tak jakby nie miał siły naciągnąć spręzyny. Na pusto to samo jest. Ma ktoś jakiś pomysł ?