Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam!

Niedawno zakupiłem replikę M4 S-system GFG09 >>> http://moda.allegro....955975175.html. Kupiłem ją jako nową z allegro. Osoba sprzedająca replikę twierdziła, że była ona nie używana. Po naładowaniu baterii i zamontowaniu w replice, okazało się, że wystrzeliwuje ona dwie kulki na raz, zarówno na semi jak i na auto, ze zmniejszoną siłą. Testowałem na innej baterii i magazynku, wciąż to samo. Replika posiada gwarancję. Osoba od której ją kupiłem nie przyjmuje zwrotu.

Czym może być to spowodowane? Czy może być to wina gumki Hop-up?

Co mam robić?

http://allegro.pl/m4...2955975175.html

Często wylatują po dwie kulki, aczkolwiek zdarza się, że replika wystrzeli jedną kulkęi ta w miarę jakoś leci.

Dodam jeszcze, że często kulki samoczynnie wypadają z lufy bez naciskania spustu.

Edited by Marrtinez
Posted

wymieniając gumkę hu nie stracisz gwarancji, plomba jest na szkielecie. Kombinuj z gumką i komorą - mizerna gumka lub dystanser, to jest najpewniej przyczyną.

Posted

Sprawdź na lepszych kulkach (niektóre tanie mają mniejszą srednicę np. te na R), jak nie pomoże wymień gumkę, stockowa i tak jest do bani, jeśli masz pecha nie obejdzie się bez wymiany komory

Posted

Witam postanowiłem wspomóc kolegę i oto co zauważyliśmy :

Komora kolegi na mojej replice:

img0933d.th.jpg

Oraz na jego:

img0932h.th.jpg

Czy jest to spowodowane tym że jego dysza wypychająca kulki jest za krótka? Dodam, że wygląda na to, iż silnik itd działa w porządku. Ponowne założenie gumy hop up nie pomogło.

Posted

Czy jest to spowodowane tym że jego dysza wypychająca kulki jest za krótka? Dodam, że wygląda na to, iż silnik itd działa w porządku. Ponowne założenie gumy hop up nie pomogło.

najpewniej sam sobie odpowiedziałeś, dysza może być za krótka, stąd czas otwarcia wlotu dłuższy i więcej kulek wchodzi, jest to pewna ewentualność. Teraz pasuje sprawdzić czemu dysza jest za krótka, być może jest krótsza sama w sobie (są chyba 3 wymiary dyszy do m4), może mieć inny dosyłacz lub zębatkę tłokową np. z opóźniaczem. Mogło też najprościej w świecie coś wpaść do samego gb (np fragment kulki) i blokuje to to pełny cykl dosyłacza, lub spężynka dosyłacza jest za słaba.

Posted

Jak to nie przyjmuje zwrotów? A gwarancja na replikę, a prawo do zwrotu przed 10 dniami, a reklamacja niezgodności z opisem bo nie działa to prawidłowo. Jakiś cwaniak sprzedał ci replikę z defektem a teraz ty masz kombinować i ponosić koszta? Ja bym tego nie brał na siebie tylko walczył o swoje wpierw przez allegro które zbytnio nie pomoże a postraszy a potem na policję jeśli nadal nie będzie chciał współpracować.

A co do dyszy to sprawdź jeszcze czy faktycznie jest za krótka czy po prostu nie została w tylnym położeniu.

Posted

Mam identyczny problem.M4 wali po dwie kulki na semi i auto.Kulki raczej dobre dwóch wiodących marek o wadze 0.25g.Gumkę mam Guardera bezbarwną i ma ona chyba za słaby kołnierz.Jak wymienię na Systemę Energy może się poprawi.

Czy jakieś inne pomysły?

• 2 weeks later...
  • 4 months later...