Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Mam dość nietypowe pytanie - otóż zamierzam zaopatrzyć się w mundur + spodnie + kamizelkę takt. + rękawice taktyczne.

Jedynym problemem jest mój dylemat, a mianowicie na ile to jest " uniwersalne " ? Chodzi mi tutaj np. o rodzaj scenerii. Załóżmy, że jesteśmy w lesie. Czy Coyote to dobre rozwiązanie na taki rodzaj scenerii ? Czy nie rzuca się za bardzo w oczy ?

Wiem, że najbardziej uniwersalny jest polski WZ.93, jednak póki co chcę znać Wasze zdanie, gdyż dla mnie zestaw coyote jest najbardziej atrakcyjny pod względem wyglądu.

Dzięki za pomoc, pozdrawiam :icon_smile:

OFFTOP:

Korzystając jeszcze z okazji chcę Was prosić o małą poradę - jak byście skompletowali zestaw bluza + spodnie z asortymentu dostępnego w tym sklepie ? Prosiłbym o pominięcie zestawu WZ.93 oraz tych komponentów za 180 zł :icon_smile:

http://www.redberet.pl/c/8/spodnie-odziez.html

http://redberet.pl/c/11/bluzy-odziez.html

Edited by finZUU
Posted

Jeśli nie mówimy o chińskim kojocie, który wygląda na jasny, mocno piaskowy tan, to kolorek jest jak najbardziej użyteczny. Na pewno nie będzie się wyróżniał w lesie.

Dlaczego mudur akurat z tego sklepu? Za cenę Helikona znajdziesz na Allegro tony oryginalnych BDU

Posted (edited)

Hmm, powiem Ci, że mi osobiście nie podoba się BDU :icon_smile: Nie wiem dlaczego, ale oczywiście to jest tylko i wyłącznie moje zdanie :icon_razz: Osobiście poza Coyotem byłbym też zainteresowany DCU - o ile znajdę.

Pytasz dlaczego akurat ten sklep - jest blisko mnie i nie muszę płacić za kuriera :icon_smile: Chociaż jak znajdę coś lepszego i tańszego, to oczywiście, że biorę inną ofertę.

Ponawiam pytanie - jak byście skompletowali zestaw bluza + spodnie z asortymentu dostępnego w tym sklepie ? Prosiłbym o pominięcie zestawu WZ.93 oraz tych komponentów za 180 zł ?

Tfuuu, pomyliłem się. Mundur BDU jak najbardziej, byle by w polskim kamuflażu desert :)

Edited by finZUU
Posted
Posted

Kamizelka - tani szmelc. Ale do airsoftu może wystarczy.

Gacie z linku to dwa te same produkty. I zapamiętaj, że BDU to krój, nie kamuflaż.

Co do odzieży Helikona, było już tego mnóstwo na forum - spodnie raczej na miasto a nie na strzelanki.

Poszukaj sobie raczej kompletu DCU (3color) na allegro lub w army-shopach - dłużej posłuży.

Posted (edited)

Kamizelka - masz zamiar nosić płyty/atrapy? Jeżeli nie - odpada, jeżeli tak, też odpada. Bo tani szmelc. Za stówę spokojnie dostaniesz jakiegoś chestriga solidnie uszytego z cordury.

Edited by falloutpl
Posted

Pustynne kolorki w lesie mają mniej więcej taki sam sens jak przykładowo kolor różowy.

Tak przy okazji: coyote to niekoniecznie "pustynny" kolor. CB ładnie się sprawdza w Polsce, o czym już było sporo na tym forum.

Co interesujące, w Polsce dość ciekawie wypada coyote brown Flyye (chiński), który jest nieco bardziej "płowy" i wpadający w oliwkowy. Widać na tym zabawnym zdjęciu poniżej (kamizelka to coyote Flyye) jak mocno różni się od kontraktowych, lublinieckich "kojotów" (pas i ładownica). Wszystko na tle soczystej zieleni i w zestawieniu z bladym Europejczykiem wbrew pozorom kończącym jeść kanapkę, nie zaś modlącym sie o niewidzialność.

main.jpeg