Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

OFF, dzięki za podpowiedź z ruskimi. Wystarczyła Chaika aby mi kopara opadła :icon_biggrin:

Też tak miałem. Badając all nacje stwierdzam że ruskie i brytole i amerykance to najlepsze nacje do grania.

Japonczycy i niemcy nie mają startu.

Posted (edited)

Mam po 7 tierze u niemca i hamburgera.

Reszta to 4 tiery.

Niemieckie samoloty fakt nie są super uzbrojone ale są dość zwinne.Chyba że mówimy o Dornierze który ma po 4x 20mm i 4x 7.92mm.

Japończycy mają niezły balans siła ognia jest dobra,wytrzymałość i prędkość również.

Brytyjczycy za to na 4 tierach koszą,mają po 12 karabinów na hurricanach :icon_smile:.

Aircobra ma to do siebie że po 2 strzałach z "trzydziestki-siódemki" nikt nie będzie w stanie dalej polecieć,czymkolwiek (chyba że jakiś bombowiec mocny).

F4U klasyczny corsair jest słaby,wolno zakręca i w ogóle,natomiast wildcat i hellcat to inna bajka.

Do tych,którzy mają problem z kittyhawkiem,zmieniajcie klapy pod przyciskiem F przed zakrętami i po zakręcie dajecie na podniesione żeby przyśpieszyć,przydało by się też na zakrętach zwalniać bo jak lecicie na 107% mocy i próbujecie zakręcić to nawet was catalina dogoni.

To ja będę oryginalny i powiem, że jeśli chodzi o przedział do 7 poziomu, to lepiej mi się lata szkopami niż herbaciarzami i hamburgerami :icon_wink:

BF109 F-4?

Edited by kjujiczek
Posted (edited)

Niemieckimi samolotami po prostu trzeba umieć grać. Znając ich silne i słabe strony przy zastosowaniu odpowiedniej taktyki Bf-109 i FW-190 niszczą, mam tu na myśli oczywiście Arcade bo w HB niemcy i bez tego mają olbrzymią przewagę.

Polecam wszystkim granie HB, dopiero tam zaczyna wychodzić przewaga jednego samolotu nad drugim, bo w Arcade sianie laserami bez ograniczeń dla mnie jest dość słabe :icon_wink: .

Edited by Nanteris
Posted
BF109 F-4?

Bardziej przypdał mi do gustu E-3 ;) , ale nie tylko. Przy umiejętym lataniu np ciężkimi myśliwcami też można sobie nieźle radzić. DO - 217 szczególnie mi się spodobał :D Przydała by mu się troszkę większa moc (niektóre bombowce potrafią zwiać), ale dopuki nie ładujesz się w sam środek akcji dodadkowo robiąc ciasne skręty i wytracając prętkość, to jest dobrze. Idealny samolot do taktyki typu: uderz i uciekaj ;)

No i bombowce mają całkiem niezłe (szczególnie jeśli chodzi o bombardowanie z niskiego pułapu z np: ju88 a-4)

Posted (edited)

Przy technice Boom and Zoom BF-109 pokazują pazurki. Polecam poszukać filmików na YT jak wygląda ta taktyka i wprowadzić ją u siebie :) .

Edited by Nanteris
Posted

Dornier 217 niszczy wszystko i wszystkich :),na history battles jest genialnie,gram bardzo często,częściej niż arcade.

Czasami lubię pograć herbaciarzami,mają fajne te hurricane'y.

Posted

Obecnie Bf109 wyskillowałem i nie umiem latać niczym innym, kittyhawk to tortury. Bawi mnie zjawisko, gdy ktoś wybiera japońca H6K albo cataline to magicznie wszyscy zaczynają kierować się w jego stronę :D nie rozumiem co kieruje ludźmi, którzy latają japońcami mając świadomość, że ich samoloty są z bambusu i padają szybciej niż tupolev w brzozy