Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • Replies 144
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

Castellany w VR16 na stockowym zwalniaczu maga mi sie wypinały jak pomajtałem magazynkiem, to samo się dzieje z Hexami Castellana. Musiałem wymienić zwalniacz magazynka na Retro i poddać go modyfikacji aby głębiej wchodził.

• 5 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

M4 ICS Yak

Hexmagi castelana siedzą z luzem ale po ubiciu sprężyny podają świetnie nawet na wysokim Rofie. Na świeżej sprężynie pierwsze kilka kulek może wypluć na kilka metrów.

Arcturus at-ak05

Mid capy Cymy do ak74/104 po spiłowaniu zaczepu przedniego zgodnie z oryginalnym magiem, siedzą sztywno, lepiej niż oryginał i podają bez problemu do ostatniej kulki. Bez piłowania nie wchodzą wcale. 

Magazynki Arcturusa (D-Day) dodawane m.in. do ich wersji AKMów nie pasują do Arcturus ak74. Wchodzą z klikiem ale komora hop-up nie równa się z "dziurą" i wypycha wkład maga ze skorupy. 

G&G GC 16 i podobne

Metalowe low capy boyi wchodzą, mają luz ale podają.

Hexmagi castelana wchodzą, mają luz ale podają.

G&G mid cap wchodzą ale trzeba je wyrywać z magwella. Podają albo nie w zależności od nastroju. Nie polecam.

• 2 months later...
Posted (edited)

SR16 (B.R.S.S.) BOLT Airsoft

1. SR16 (B.R.S.S.) Tan - BOLT Airsoft  pasuję magazynek  VFC mid-cap QRS 120 kulek do M4/M16, bardzo fajnie podaje, mocno się trzyma i prawie bez luzów. Co śmieszne, magazynki od firmy Bolt BA065 lub BA-065 nie trzymają się i wypadają. Problem magazynków VFC że są drogie- na 06.09.2019 rok w gunfire kupiłem po 65 zł.

DEVGRU SF (B.R.S.S.) - BOLT Airsoft

2. DEVGRU SF (B.R.S.S. - black) - BOLT Airsoft  magazynki na odwrót, nie pasują VFC mid-cap QRS 120 kulek do M4/M16, fajnie się też trzymają, ale podają przez raz...  Tutaj sprawdziły się magazynki od firmy Bolt BA065 lub BA-065, tylko problem tych magazynków, że nie sprzedają się w Polce i muszę załatwiać we Włoszech po 9-10 euro.

PS. pasowały również magazynki od Specna Arms, ale bardzo żle podawały, dodatkowo nawet te nieliczne podania co i były, precyzji zero. Te magazynki powalają precyzyjnością, każda prawie identycznie jednakowo leci.

Pozdrawiam. Mam nadzieje że nie stracicie 2 miesięcy jak ja, na poszukiwanie magazynków.

Edited by Vito_Corleone
Posted

Przeczytałem cały temat, ale nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie.

Zakupiłem glocka 17 firmy UMAREX na CO2. Już po pierwszym magazynku było zdziwienie "to już?". 14 kulek w magazynku zniknęły w ciągu mgnienia oka.

Szukam do niego dodatkowych magazynków, najlepiej tych powiększonych, extended powyżej 20 kulek.

Nie jestem pewny, czy broń ma kompatybilne magazynki z systemem TM. 

Jeśli nie, to jakie zamienniki polecacie?

Najtaniej znalazłem dostępny oryginał za 219zł

https://allegro.pl/oferta/magazynek-asg-do-pistoletu-glock-17-gen-5-co2-8459021685

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted (edited)
W dniu 4.12.2017 o 06:13, Head Crusher napisał:

Bierz low capy M4 Battleaxe na 70 kulek. W M27 IAR Specny zapinały się bez problemu.

Niby są ok, ale raz że czasami mają problem jak się ich porządnie nie dobije, dwa zawsze zostaje 5-6 kulek w magu. (Mowa o emagach)

Podbijam temat bo szukam sprawdzonych metalowych stanagów do GFC12 (HK416), najlepiej lowcap

Edited by Bober00
  • 1 month later...
Posted

Siemka, mam olbrzymi kłopot z magazynkami dedykowanymi do tr16 mbr 308sr G&G

Kupiłem dwa i podają kulki losowo coś z nimi jest nie tak. Zmieniałem na dwie inne komory i to samo bez zmian. Czyściłem też. Stokowy mag podaje normalnie super. 

Posted
6 godzin temu, cramlorth napisał:

Siemka, mam olbrzymi kłopot z magazynkami dedykowanymi do tr16 mbr 308sr G&G

Kupiłem dwa i podają kulki losowo coś z nimi jest nie tak. Zmieniałem na dwie inne komory i to samo bez zmian. Czyściłem też. Stokowy mag podaje normalnie super. 

Kupiłeś magazynki od G&G do TR16 MBR 308 czy magazynki innej firmy do replik typu AR-10?

Posted (edited)

Witam posiadam SCAR H od dboy czy ktoś wie gdzie można dokupić magazynki typu mid cap ? Ewentualnie czy od innych replik np. SR25 będą pasować?

Edited by Medion1
  • 2 weeks later...
  • 8 months later...
  • 1 year later...