Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Fundusze okolice 800zł

Jakiego kałacha lub m4 polecilibyście z własnego doświadczenia?

- okolice 400fps

- poręczność

- wytrzymały gearbox

- jako takie body

Posted (edited)

1. Brałbym ak, gdyż za taka cenę emka tej firmy sie nie opłaca. Jak chcesz emke dobrej firmy to szukaj g&p z asgshopu naprzyklad albo z taktycznego, ponadto kwa(super bebechy-tani tuning) a jak mniej kaski to emka od EA z blacksword.pl

2. Akacze maja v3, który jest "mniej awaryjny" niż v2, ale to nie znaczy ze emki sie szybciej sypią(no chyba te od boya:) ). Wszystko zależy jak obchodzisz sie z repliką.

3. Wybór należy do ciebie, co wolisz. Ja rownież lubię emki i kalaszki ale niestety nie miałem funduszy. Nie wiem ile masz hajsu, ale jak chcesz m4 to te co wymienilem jak ak to LCT lub nizsza półka CM od 040 w górę(dobre do tuningu), jednak jeśli patrzeć na mała kasę to bym ci doradził akms rk-10s boya(cały stalowy).

Pozdrawiam :)

Edited by Tajgers
Posted

1. Brałbym ak, gdyż za taka cenę emka tej firmy sie nie opłaca. Jak chcesz emke dobrej firmy to szukaj g&p z asgshopu naprzyklad albo z taktycznego, ponadto kwa(super bebechy-tani tuning) a jak mniej kaski to emka od EA z blacksword.pl

2. Akacze maja v3, który jest "mniej awaryjny" niż v2, ale to nie znaczy ze emki sie szybciej sypią(no chyba te od boya:) ). Wszystko zależy jak obchodzisz sie z repliką.

3. Wybór należy do ciebie, co wolisz. Ja rownież lubię emki i kalaszki ale niestety nie miałem funduszy. Nie wiem ile masz hajsu, ale jak chcesz m4 to te co wymienilem jak ak to LCT lub nizsza półka CM od 040 w górę(dobre do tuningu), jednak jeśli patrzeć na mała kasę to bym ci doradził akms rk-10s boya(cały stalowy).

Pozdrawiam :icon_smile:

Mógłbyś linki do replik z zaufanych sklepów podesłać bo się troche gubię ;D

Posted (edited)

Z replik ak w takim budżecie polecam Boyi i Cyma. Boyi lepsze wykonanie zewnętrzne, calkiem niezły gearbox, są wersje posiadające wiele stalowych części korpusu z tego co pamiętam oznaczone literami S i SW. Cyma trochę gorsze wykonanie zewnętrzne, lepszy gearbox (modele oznaczone cm.04x i wyżej). Miałem repliki obu tych firm, obie były okej. Na forum jest multum informacji o tych replikach.

Tanich emek nie polecam, nie jestem na bieżąco z nowymi replikami, ale za moich czasów za tyle nic dobrego nie było.

Edited by Damianosky
Posted (edited)

1. Tak (na gunfire i taiwangun wersja podstawowa bez A kosztuje okolo 800zl)

2. LiPo 7,4 V - w modelarskich sklepach szukaj - taniej bedzie :)

Ladowarka: Redox beta, imax b6 :)

3. Zalezy co ci lesy ;)

4. Nie, nie ma roznic :)

EDIT: punkt 2.

EDIT 2: punkt 1.

Edited by dr Ziolo
Posted (edited)

Primo, poczytaj opisy, tam jest wszystko.

Secundo, na ZBROJOWNI niedostępne, a w innych sklepach niestety znacznie już droższe.

Nie jestem zwolennikiem Li-po, używam z powodzeniem baterii NiMh [GFC] o pojemności 1600 mAh.

Osobiście preferuję okulary (są mniej podatne na parowanie od gogli). Niezależnie co wybierzesz, pamiętaj żeby miały atest wytrzymałościowy.

Edited by Powała
Posted

Chwila, chwila.

Body w CM048A i CM048 nie różni się przecież niczym jeśli chodzi o budowę.

Różnica to chwyt pistoletowy, kolba, chwyt przedni, magazynek

i nic więcej.

Posted

Do takiej kwoty, to ja bym wziął coś znacznie lepiej wykonanego i działające. Czyli jak się większość powinna domyślać - Rk-xx. Oczywiście jeżeli mowa jedynie o AK, to te modele firmy Dboys/Boyi są według mnie i jeszcze sporej części osób najlepszym rozwiązaniem.

Jeżeli ta Cyma byłaby 300 zł tańsza, to można by było ją rozważyć. Jednak przy tej kwocie bezkompromisowo przedstawiają się repliki Boyi Rk-xx.

Posted (edited)

Jeżeli chodzi o repliki AK-74, to miałem RK i szału nie było, odczucia wizualne raczej na korzyść Cymy 040 tak samo gearbox.

Nie wiem jak sprawa wygląda w replikach AKM-ów, ale wydaje mi się, że akurat w tym przypadku lepiej brać boyi, ale w wersji S albo w ogóle nie brać AKM tylko 74.

Edited by korobov
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...