Janosz1990 Posted January 26, 2013 Report Posted January 26, 2013 (edited) Witam. Potrzebuje rady dotyczącej akumlatora pod AK RK 08. Jestem początkującym graczem lecz z informacji zawartej do mojej repliki moge wywnioskować że akumulator jaki jest do niej dołączony nie daje gwarancji długiej i efektywnej pracy mechanizmu repliki. ( NIMH, Stick, napięcie 9.6 V, Pojemność 1200 mAH, rodzaj ogniw akumulatora - mini, rodzaj wtyku - tamiya) Sorki że tak szczegółowo opisałem akumulator ale poprostu nie posiadam jeszcze odpowiedniej wiedzy na ten temat więc opisałem tak jak napisane w opisie akumulatora. Wiec pytam się doświadczonych kolegów jaki polecacie akumulator. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Edited January 26, 2013 by Janosz1990 Quote
senkuPH Posted January 26, 2013 Report Posted January 26, 2013 Dopasuj sobie jakiegoś lipola (wiąże się to z zakupem odpowiedniej ładowarki) o rozmiarach tej baterii, którą masz teraz. Napięcie 7,4V i jakieś 25-50C, pojemność taka, jaka wlezie. Od siebie polecam firmy : Turnigy, Redox, Zippy. Quote
Recommended Posts