Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Chciałbym zrobić tuning swojego skorpiona, lecz ma nietypowy gearbox. Części jakie myślałem by do niego wsadzić to:

- sprężyna m100 (prosiłbym o doradzenie jakiej firmy wsadzić)

- silnik: Element - Silnik MAX Speed - Krótki, Guarder - Silnik High Speed Revolution - Krótki, bądź te same silniki tyle, że wersja długa, ponieważ nie wiem jaki wejdzie

- gumka HU G&G zielona

- cylinder (prosiłbym o napisanie jaki cylinder do niego da się włożyć)

- głowica cylindra: Element - Głowica Cylindra - Ver. 2 bądź G&G - Głowica cylindra - V. II

- dysza: Element - Dysza Uszczelniona - MP5, Element - Dysza Uszczelniona - MP5K, Element - Dysza Uszczelniona - P90, G&G - Dysza uszczelniona MP5, Guarder Uszczelniona dysza do MP5 (podałem kilka dysz ponieważ nie wiem która wejdzie do tego małego cacka)

- głowica tłoka: Element - Głowica Tłoka - Wyciszona łożyskowana, Guarder - Głowica tłoka Bore Up

- prowadnica sprężyny: doradźcie mi jaką najlepiej kupić, bo myślałem nad Guarderem, Ultimatem, Elementem bądź G&G

- tłok: Element - Tłok Wzmocniony + Głowica Tłoka - Transparent, Element - Tłok Wzmocniony - Full Steel Teeth - IN0405, Ultimate - Tłok Polycarbonate - Full Teeth

Zależy mi bardziej na szybkostrzelności w tej replice, więc doradźcie mi co z tych części mogę wsadzić do niej i co powinienem jeszcze wsadzić poza tymi częśćmi.

Z góry dzięki za pomoc.

Posted

Tak, czytałem ten temat. Trzmiel napisał, że da radę go stuningować i jakie części można stuningować i dlatego się pytam czy te części co ja podałem by pasowały.

Posted

Od razu napiszę z doświadczenia (mam wykręcone mp7a1) bez 5-6 stów nawet nie zaczynaj tematu. 95% części nie jest dostępnych w Polsce, a resztę trzeba sprowadzać z wielu różnych sklepów (dochodzą kolejne niemałe koszty przesyłek). To co osiągniesz będzie bardzo satysfakcjonujące jak na AEPa w CQB (270-320) fps.

Nie mówię, że nie warto - po prostu trzeba tego bakcyla. Przy okazji większość serwisów i serwisantów albo nie chce ruszać mini gb albo je partaczy.

Czekam na Rambo95, bo chyba jednak ten temat okaże się pomyłką, chociaż kto wie :icon_wink: .

Posted

Aha, rozumiem. Kurde, szkoda sądziłem że da rade wsadzić części od zwykłych AEG-ów. A tak to z serwisantami to wiem, bo dzwoniłem do gunfire i już na dzień dobry facet powiedział, że nie przerobią mi tego gearboxa. No cóż 5-6 stów też nie chodzi sobie drogą, ale zapewne będzie warto poprawić fpsy z 280 na 320 i by była bardziej szybkostrzelna. :P