Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jeżeli popełniłem błąd to przepraszam . Przeczytałem regulamin i myśle że to co napisze będzie z nim zgodne . Mam zamiar kupić mp5 do 400 zł . Na rynku jest tego multum , dlatego :

Jaka jest różnica między tymi modelami i który jest najlepszy

JG067

JG068

JG069

JG070

Galaxy G5M

Posted

Rzucają kup inne, bo są lepsze. Te mp5 od jg mają znacznie mniejszą celność i zasięg oraz rozpadają się szybciej (zwłaszcza selektor ognia) niż inne modele po ~400pln. Galaxy będzie lepszym wyborem.

Posted

Powała w każdym temacie zachwala swoje JG :P po prostu trafił na dobre egzemplarze. Galaxiak jest lepszą opcją za względu na gearbox v.3 w porównaniu do v.2 JG. Po prostu będzie bardziej wytrzymałe w realiach chińskiego gearboxa bez wzmocnień.

Posted

Przede wszystkim Galaxy ma gearbox V3, a w JG siedzą V2. Wszystkie mają plastikowe body. Tak po za tym to repliki stoją na tym samym chińskim poziomie wykonania. Co byś nie kupił będziesz musiał przy tym trochę popracować.

Z takich rzeczy które osobiście zauważyłem, to jeśli JG należycie się nie uszczelni to istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że pęknie szkielet gb. Pamiętam, że kiedyś jak dorwałem stockowe JG z 330 fps to po uszczelnieniu wyszło prawie 440. Wcześniej w nim wymieniłem połówkę szkieletu na taką samą całą z innego mp5 JG :)

A Galaxy ma, moim zdaniem, bardzo słabe body, łatwo je połamać, moja luba ułamała zaczepy od kolby tylko ją rozkładając ;)

Ja bym zaproponował kupno używanego CA, JG są włąśnie kopiami CA. Używkę można naprawdę tanio kupić, a jakość jest nieporównywalna.

Posted

body w CM jest naprawdę bdb, sam takową mp5 posiadam i jestem z niej bardzo zadowolony ;) kupiłem używaną za nie całe 300 pln i jest w świetnym stanie nic nie musiałem w niej robić. GB wyglądał na prawie nowy, jedynie co to kable chce zmienić na niskooporowe, a i łożyska zmieniłem z metalowych ślizgowych na kulkowe ale to było tylko moje widzi mi się, ponieważ ta replika w stocku jest wystarczająca zwłaszcza dla początkującego ;)