Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siemanko, posiadam replikę ak47 (full plastik i chinol, tania replika) chciałbym wymienić swój gearbox na trochę lepszy (obecny gear wyglądem przypomina: http://www.sklep.air...liki-CM022.html niby w instrukcji repliki było napisane że ma ona siłę 0,3J) i tutaj pojawia się pytanie do was. Czy jakiś gearbox v3 albo v2 (mocniejszy coś ok 400 fps) rozmiarowo zmieściłby się do mojej repliki albo co mógłbym zrobić aby polepszyć fps w replice??

Z góry thx za pomoc :icon_smile:

Pozdrawiam Adi Ice

Posted

Gra nie warta świeczki. Musiałbyś za dużo przerabiać. A nawet jak by ci się udało, to body nie wytrzyma. Lepiej wyjdzie kupić coś normalnego np. RK-02

Posted

Sprzedać/wyrzucić replikę, uzbierać pieniądze (jakąś umowę z rodzicami zrób, że na przykład zamiast czekolady dostaniesz 5zł lub coś w tym stylu), kupić coś lepszego.

Posted (edited)

Jak zwykle każdy w takich tematach zaczyna gadać o kupnie czegoś nowego :icon_biggrin:

oczywiście czego temat nie dotyczy :icon_biggrin:

To tak... kup stock rurę np. http://azteko.pl/luf...6-mm-p-211.html

(nie wiem jaką tam masz długość.. ale dobierz sobie)

owiń taśmą teflonową nieszczelne miejsca w gb

jakieś lepsiejsze kulki... akumulator od jakiejś repliki np stock cymy, boyia, jg

Powinno coś się poprawić...

a za taką cenę najlepiej kup cm030 ;]

Edited by KaXardas
Posted

Sprzedać/wyrzucić replikę, uzbierać pieniądze (jakąś umowę z rodzicami zrób, że na przykład zamiast czekolady dostaniesz 5zł lub coś w tym stylu), kupić coś lepszego.

Jeżeli chodzi o kwestię z rodzicami nie martw się nie dają mi kasy na czekoladę. wolę samemu coś zarobić.

a replikę kupiłem trochę czasu temu coś ok lipca. nie byłem obeznany w temacie i zrobiłem duży błąd a teraz chciałbym go naprawić budując coś od zera w końcu człowiek uczy się na błędach tylko szkoda że na swoich :(

Jak zwykle każdy w takich tematach zaczyna gadać o kupnie czegoś nowego :icon_biggrin:

oczywiście czego temat nie dotyczy :icon_biggrin:

To tak... kup stock rurę np. http://azteko.pl/luf...6-mm-p-211.html

(nie wiem jaką tam masz długość.. ale dobierz sobie)

owiń taśmą teflonową nieszczelne miejsca w gb

jakieś lepsiejsze kulki... akumulator od jakiejś repliki np stock cymy, boyia, jg

Powinno coś się poprawić...

a za taką cenę najlepiej kup cm030 ;]

Dzięki za radę z tą rurą :)

a co do tych nie szczelnych miejsc w GB to nie bardzo wiem o co chodzi :( zrobić zdjęcie GB i wrzucić??

Posted

Obwiń po prostu taśmą wszystko co się nie powinno ruszać a co ma kontakt z tłokiem itp.

Znaczy obwiń jak najwięcej, dość ciasno i żeby ta taśma nie była wciągnięta przez zębatki itp :D

Jak już mówiłem.. za tą cenę kupiłbyś cm030, cm121 co według mnie jest lepszym pomysłem ;]

no ale już gadamy o tym modelu to zostańmy przy nim :D

jak dla mnie najlepsze tuning do asg to akumulator, postaraj się w komisie wyczaić jakiś, najlepiej ze stock ładowarką

Jakby coś to pytaj na PW (lubię pomagać a i parę części na sprzedaż posiadam ;] )

Posted (edited)

od początku do końca cylindra najlepiej... nie wiem czemu ma działać ta sprężynka na dole -.-

zmień też wtyczkę na standardową tamiya mini chyba z 10zł kosztuje zestaw żeńskiej i męskiej. Zamontuj odpowiednio wtyczkę lutownicą, walnij akumulator i raczej pociągnie...

dla estetyki obklej kolbę i chwyty czarną izolacją, izolacja albo czarna farbka ładniej wygląda niż to shit-plastik-drewno

jak nie jesteś pewien czy zadziała ten teflon to lepiej nie próbuj ;]

Edited by KaXardas
Posted (edited)

W tym gearboxe nic nie zrobisz taśmą teflonową. Dysza i cylinder to jeden element z plastiku. A ta sprężyna pełni taką samą rolę jak w metalowym GB, sprężyna od popychacza dyszy. A co do tej lufy to ja najpierw dowiedziałbym się czy tam w ogóle pasują standardowe lufy od AEG. Upgrade CM.022 jest moim zdaniem wrzuceniem pieniędzy w błoto. Niestety jaka jest prawda, nic się raczej z tym pacjentem nie da już zrobić.

Edited by Jankus
Posted

jeśli chodzi o nazwanie cm022 "pacjentem" to ja bym stwierdził zgon w chwili montażu gb ;]

lufy nie pasują ale przy odrobinie izolacji będą i to całkiem nieźle

no ale cóż, ma replikę, ma troszkę kaski to niech chociaż podciągnie do jakiejkolwiek jakości... lepsze coś niż nic nie?

Posted

nie bardzo mam kasę i czas wolny na profesjonalną replikę :) a z tą "zabawką" można czasami z kolegami pograć (raz na dwa tygodnie postrzelać się w lesie) jak już wyrzuciłem 200 zł na tą zabawkę to bolało by mnie to jakbym ja wyrzucał :)

Posted

Zabawa w doszczelnianie jak najbardziej, ale ja bym nie marnował pieniędzy, nawet na drobiazgi. 25 zł na lufę, do tego jakaś taśma, wtyczki, to już będzie z 10% ceny "normalnej" repliki. Jak to mawiają "grosz to grosza..." ;)

Posted

Jeśli chodzi o ten gearbox to możesz rozciągnąć uszczelkę na tłoku i podgrzać ja zapalniczka tak żeby miał 100% szczelność.

i poradziłbym pobawić się jeszcze z doszczelnieniem gearboxa względem komory HU jeżeli tam jest coś takiego, zmienić kable na jakieś grubsze miedziane które pewnie masz na zbyciu w domu, nasmarować wszystko, uszczelnić teflonem komorę HU(koszt wynosi tylko zabawę z nią + ewentualnie smary, taśma, kabel)

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Lufy dłuższej nie ma co wstawiać bo jak się bawiłem w montowanie stockowej lufy od chińczyka jakieś 400mm to zanotowałem spadek fps o jakieś 50 - ze 130 fps na 80. Natomiast jak dałem lufę mniej więcej tej samej długości (obciąłem lufę na odpowiednią długość) to prędkość wylotowa wzrosła o 10 fps.

Niestety pozostałe 30cm lufy musiało zostać stockowe.

Lufa od aeg łatwo się adaptuje - skracamy lufę o dziurkę na hop-up i montujemy w nakładce plastikowej. Niestety dalej nie jest rózowo bo trzeba powiększać gniazda mocujące lufę w body.

Ten gb spokojnie dźwiga lipo 7,4v więc można szaleć.

Edited by kermit
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...