Randal Posted January 14, 2013 Report Posted January 14, 2013 Witam, zakładam temat bo nie znalazłem żadnej informacji w sieci. A mianowicie: Czy przy produkcji i sprzedaży kulek muszą one przejść jakieś testy na zgodność z normą, a jeżeli tak to jaka norma odpowiada tym testom? Czy poprostu wystarczą procedury jakościowe (wymiarowe, jakości powierzchni, wagi) wewnętrzne firmy a żeby je sprzedawać nie są potrzebne żadne ceryfikaty? Z góry dziękuję za pomoc i porady w tym temacie. Pozdrawiam Quote
marcin_d Posted January 14, 2013 Report Posted January 14, 2013 Na żadnym opakowaniu kulek nie widziałem zdaje się takiej informacji, zresztą kto by miał te certyfikaty dawać. Quote
Guest (ID:6452) Posted January 14, 2013 Report Posted January 14, 2013 Nie muszą spełniać żadnych norm o ile w ogóle istnieją normy dla amunicji do replik ASG. Żeby je sprzedawać nie są potrzebne żadne certyfikaty. Procedury jakościowe wewnątrz firmy (chodzi Ci o kontrolę jakości zapewne) również w żadnym stopniu nie są obowiązkowe. Wszystko reguluje wyłącznie rynek zbytu czyli- klient. Quote
Kuba Posted January 14, 2013 Report Posted January 14, 2013 (edited) Chyba, że chodzi o kulki produkowane na rynek izraelski - one przed dopuszczeniem do sprzedaży, muszą uzyskać certyfikat koszerności. :icon_wink: Edited January 14, 2013 by Kuba Quote
mlody96 Posted January 14, 2013 Report Posted January 14, 2013 @UP Hahahahaah rozwaliła mnie ta "koszerność" :) Quote
Recommended Posts