brod3c Posted January 13, 2013 Report Posted January 13, 2013 Witajcie, postanowiłem zamieścić mały poradnik jak szybko i skutecznie naprawić wadliwy hop-up w replice Lugera od WE. Tytułem wstępu chciałbym napisać, iż nasi przyjaciele z Tajwanu niestety pomylili strony i system zamiast podkręcać kulki aby leciały w górę, sprawia iż te z coraz większym impetem wbijają się w ziemię. Po rozebraniu repliki i wymontowaniu lufy wraz z komorą rozbieramy całość wykręcając dwie małe śrubki oznaczone numerem 18 i 19; pozostaje nam sama komora. Na odwrotnej stronie widzimy dwa ślady pozostałe po procesie produkcji (mniejszy i większy) zaznaczone na zielono i czerwono. Dokładnie w miejscu oznaczonym na czerwono wywiercamy (najlepiej wytapiamy) otwór wiertłem równym grubości wcześniej wykręconych śrub, a następnie skracamy jedną śrubę tak aby w czasie pracy repliki o nic nie wadziła (jeśli mamy dostęp do części to dobieramy odpowiednią). Wszystko składamy w całość, śrubę 18 wkręcamy na swoje miejsce (trzyma wszystko w kupie), a skróconą 19 we wcześniej wykonany przez nas otwór (ostrożnie, tak aby nie uszkodzić gumki) i dokręcając ją stopniowo regulujemy hop siup. P.S Zdjęcie z miejscem w którym mamy umieścić nowy otwór zostało wykonane już po modyfikacji. Mam nadzieję, że pomogłem. Wszystkie pytania proszę w komentarzach, ewentualnie na priv. Quote
Recommended Posts