wally Posted January 25, 2015 Report Posted January 25, 2015 (edited) Co żołnierz odwrócony tyłem, po lewej stronie zdjęcia ma zamocowane na hełmie (oprócz markera strobo)? Edited January 25, 2015 by wally Quote
Yahalom Posted January 25, 2015 Report Posted January 25, 2015 Na moje to to zestaw nagrywający/przekazujący obraz na żywo. Quote
MartiN_BB Posted January 25, 2015 Report Posted January 25, 2015 A dokładniej MHRS https://tnvc.com/shop/wilcox-mission-helmet-recording-system-mhrs/ Quote
wally Posted January 26, 2015 Report Posted January 26, 2015 Wielkie dzięki, swoją drogą cena zabija. Quote
szkodnikPiła Posted February 23, 2015 Report Posted February 23, 2015 Witam czy byłby ktoś w stanie zidentyfikować ten kombinezon prawdopodobnie jest to CRH metka niestety bardzo sprana. Prawdopodobny rok produkcji z metki to 2010-2012r Quote
szkodnikPiła Posted February 23, 2015 Report Posted February 23, 2015 a wiesz może jaka jednostka ich używała ? Quote
Yahalom Posted February 23, 2015 Report Posted February 23, 2015 PODOBNO jednostkowo trafiały się w JWK/JWG jako prywatny zakup. Quote
Tantaradei Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 Trafiły mi się takie spodnie i ciekaw jestem czy to jakiś wynalazek czy też może nieznany mi wzór kamuflażu. Z lewej "trofiejne" spodnie z prawej dla porównania woodland z Mil-teca. Dodam że znalezisko nie ma żadnych metek z nazwą producenta a jedynie takie "cuś". Uszyte są bardzo solidnie - wzmocnienia i na tyłu i na kolanach, materiał też lichy nie jest Quote
MarekMac Posted February 26, 2015 Report Posted February 26, 2015 To po lewej wygląda bardziej na woodland niż to po prawej. Quote
mikunda Posted March 23, 2015 Report Posted March 23, 2015 To po lewej wygląda jak woodland, po prawej jak ERDL. Quote
LazyDane Posted May 28, 2015 Report Posted May 28, 2015 Co to będzie za szal/chusta? Szal snajperski? Czy po prostu grafik sobie coś wyrenderował? Quote
halino Posted June 2, 2015 Report Posted June 2, 2015 Cześć Rozpoznaje ktoś kombinezon pana po prawej na zdjęciu poniżej? Quote
Rumcajs5 Posted June 24, 2015 Report Posted June 24, 2015 Witam, Ostatnio wpadło mi w ręce trochę szpeju po okazyjnej cenie, ale w większości przypadków, ni cholerę nie wiem co to dokładnie jest, dlatego chciałbym poprosić Was o pomoc w rozpoznaniu. Na pierwszy rzut leci kamizelka: -wykonana w systemie molle, -taśmy polipropylenowe , -siatka dystansowa od wewnątrz, -w środku czarny gumowy pas do usztywnienia kamizelki, -mocowana na rzepy, -z tyłu regulowany a'la cummerbund na taśmy i metalowe przelotki, -klamry "no-name", ale wyglądają solidnie i zapinają się z wyraźnym klikiem, -comfortpad'y na ramionach rozpinane, podobne do tych ze Scarab'a z Lublińca, -w środku miejsce na płyty przód-tył; nie zauważyłem miejsc na wkłady boczne, -materiał to prawdopodobnie poliester, -kolor przypomina OD, zdaje się nie być kontraktowy WP (zieleń jest intensywniejsza, przypomina OD), -kolor taśm taki sam jak w większości kontraktowych sprzętów WP, -ścieg potrójny, podobny do tego z Miwo Lubliniec, -biała, mała metka na karczku się ostała, ale jej zawartość nie, dlatego nie mogę rozpoznać producenta. 2.Potrójna ładownica na magazynki, prawdopodobnie do eMki (kałachowe 7,62, 5,45 lub berylowe 5,56 nie pasują; są za szerokie). Kolor taki sam jak kamizelki, klamra National Molding, w systemie 20mm. Podejrzewam, że to jakiś prywatny wyrób, a nie kontraktowy szpej. 3.Boczne, miękkie wkłady balistyczne Point Blank'a. Opakowane w materiał przypominający jakiś poliestrowy rip-stop (kratka). W lewym górny rogu przybita czerwona pieczątka "PATHFINDER". Niestety, na wkładach średnio się znam, więc nie wiem czy to oryginał, czy replika (chinole teraz podrabiają masowo, więc gdyby wydrukowali taką etykietę, przybili pieczątkę i ręcznie podpisali, to bym się nawet nie zdziwił). Zdjęcia w załączniku: https://photos.google.com/album/AF1QipOJ-8XXhFesgP0LxCVBmDlhUIcZ80XsgYEoFuED Wszystkim z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Quote
Nath Posted June 24, 2015 Report Posted June 24, 2015 Nie masz uprawnień do obejrzenia tej strony mi wyskakuje. Quote
Rumcajs5 Posted June 24, 2015 Report Posted June 24, 2015 Poprawione, teraz powinno być git: https://goo.gl/photos/kVEpTgFc7KgpTWES7 Quote
Nath Posted June 25, 2015 Report Posted June 25, 2015 Wkład wygląda na taki z IBA, ale oceny jego oryginalności się nie podejmuję (NSN legitny). Quote
Rumcajs5 Posted June 25, 2015 Report Posted June 25, 2015 Nath, wielkie dzięki za pomoc w rozpoznaniu. Orientuje się ktoś ile takie wkłady są mniej więcej warte, jeśli byłyby oryginalne? Sam jeszcze się podpytam wśród wojskowych co do legitności tych wkładów. Quote
Rumcajs5 Posted June 26, 2015 Report Posted June 26, 2015 Już się zorientowałem co do wkładów - są oryginalne, wiem też po ile mniej więcej chodzą. Quote
Recommended Posts