PA Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 Spoko, Becker to b. dobry kozik ;) Kozik jak kozik. Mój Becker przeszedł testy poligonowe. Zrąbał kilka drzewek, porąbał mnóstwo klocków z najprzeróżniejszych gatunków drzewa, wystrugał setki gałęzi, wykonał 2 kompletne łuki ogniowe, powycinał wiele korzeni, przeciął oponę continental na pół razem ze stalowym oplotem. Tylko betonu nie ciął :P Nie oszczędzam go wcale. Kupiłem sobie ostrzałke lansky'iego i leży bezużyteczna bo nóż jak był ostry jak brzytew tak jest do tej pory. Lekko wię wytarła powłoka antykorozyjna (tzn zszarzała lekko a była czarna). Z mankamentów noża wymieniłbym konieczność dbania o niego pod względem czystości i suchości. WD40 i szmata zawsze po powrocie do domu. Po nocy nad Wisłą spędzonej w pochwie nożyk załapał pierwszą plamke rdzy, ale się wytarła przy pracy :P Drugą wadą jest jego cholerna ostrość, o której przekonałem się dzisiaj jak mi zdjął skalpa z palca do mięsa jednym nieuważnym pociągnięciem. Kozik jest naprawdę dobry. Jego użytkownik jest skazany na noszenie dobrze zaopatrzonej apteczki. Quote
LD_cynik Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 No rdzewnosc beckerow jest znana. Ale ostrosc jako wada? ;) Panie daj pan spokoj ;) Inna sprawa, ze drewno ma znikome wlasciwosci scierne, juz karton tepi znacznie mocniej. Quote
PA Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 no teraz sie chyba dopier... - a co specjaliści mówią o wpływie oplotu opony na tępienie ostrza ? lodówki nieststy nie znalazłem na poligonie do pocięcia :P cynik - ja nie z tych co kupują noże do zachwycania się nimi, ja mam zamiar z niego korzystać jestem tylko pod wrażeniem tego co ten nożyk już dokonał bez jakiegokolwiek uszczerbku na zdrowiu ale i tak mojego BK bije na głowę fiskars 600 - tylko już się szczerba zrobiła po jednym "ekstremalnym" wypadzie kiedy każdy chciał se porabać co się tylko dało :P Quote
LD_cynik Posted July 13, 2005 Report Posted July 13, 2005 PA - ja tez nie jestem z "zachwycaczy" ;) A te opone to faktycznie rpzeoczylem, sorry, praktycznie nie spie od 36 godzin, imprezy ni eodespalem, mam krwiaki na ramieniu po grapplingu na parkiecie i w ogole fest ;) Swoja droga w paitek bede sie bawil takim wlasnie BK jak kupiles ;) Quote
Recommended Posts