Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted
Spoko, Becker to b. dobry kozik ;)

Kozik jak kozik. Mój Becker przeszedł testy poligonowe. Zrąbał kilka drzewek, porąbał mnóstwo klocków z najprzeróżniejszych gatunków drzewa, wystrugał setki gałęzi, wykonał 2 kompletne łuki ogniowe, powycinał wiele korzeni, przeciął oponę continental na pół razem ze stalowym oplotem. Tylko betonu nie ciął :P Nie oszczędzam go wcale. Kupiłem sobie ostrzałke lansky'iego i leży bezużyteczna bo nóż jak był ostry jak brzytew tak jest do tej pory. Lekko wię wytarła powłoka antykorozyjna (tzn zszarzała lekko a była czarna).

Z mankamentów noża wymieniłbym konieczność dbania o niego pod względem czystości i suchości. WD40 i szmata zawsze po powrocie do domu. Po nocy nad Wisłą spędzonej w pochwie nożyk załapał pierwszą plamke rdzy, ale się wytarła przy pracy :P

Drugą wadą jest jego cholerna ostrość, o której przekonałem się dzisiaj jak mi zdjął skalpa z palca do mięsa jednym nieuważnym pociągnięciem.

Kozik jest naprawdę dobry. Jego użytkownik jest skazany na noszenie dobrze zaopatrzonej apteczki.

Posted

no teraz sie chyba dopier... - a co specjaliści mówią o wpływie oplotu opony na tępienie ostrza ?

lodówki nieststy nie znalazłem na poligonie do pocięcia :P

cynik - ja nie z tych co kupują noże do zachwycania się nimi, ja mam zamiar z niego korzystać

jestem tylko pod wrażeniem tego co ten nożyk już dokonał bez jakiegokolwiek uszczerbku na zdrowiu

ale i tak mojego BK bije na głowę fiskars 600 - tylko już się szczerba zrobiła po jednym "ekstremalnym" wypadzie kiedy każdy chciał se porabać co się tylko dało :P

Posted

PA - ja tez nie jestem z "zachwycaczy" ;)

A te opone to faktycznie rpzeoczylem, sorry, praktycznie nie spie od 36 godzin, imprezy ni eodespalem, mam krwiaki na ramieniu po grapplingu na parkiecie i w ogole fest ;)

Swoja droga w paitek bede sie bawil takim wlasnie BK jak kupiles ;)