Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak ustawić ładowarkę pod baterię Li-Po 1300mAh 7.4V ?

Jak podłączam baterię to pisze że są źle bieguny podłączone.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Posted

To masz rzeczywiście poważny problem. A jak zmienisz bieguny tj zamienisz kable wychodzące z ładowarki to też masz taki komunikat ?

Nie próbowałem bo bałem się że może coś się popsuć. Nie mam zaufania do chińczyków.

Posted

Jeżeli robisz wszystko poprawnie wg. instrukcji (czyli najpierw podpinasz złącze balansera) - to masz na odwrót ułożone piny we wtyku - co też możesz łatwo sprawdzić po kolorach - miałem taki przypadek w paroma akusami. Podpięcie złącza balansera ze złą polaryzacją, po czym głównego kabelka prądowego, spowoduje że komunikat zniknie poprzez odparowanie paru rezystorów :D

Posted (edited)

https://www.dropbox....11 15.37.52.jpg

Przy gnieździe balansera masz oznaczone gdzie ma być + i -

więc sprawdź w swoim aku czy jak wsadzisz wtyczkę balansera po stronie - jest czarny kabelek

Wszytko mam podłączone jak obrazku,ale i tak mam błąd . ;/. Bieguny są okej,ale znów mam inny błąd connection break-brak podłączenia.

Edited by Klucha98
Posted

Spalony balancer - tylko serwis. Koszt naprawy od 30 do 100zł.

Jeżeli pakiet ma wtyk w standardzie JST-EH lub JST-EHR różnie nazywają to po jakiego pcha się do ładowarki!

Na ładowarce jest oznaczenie gdzie jest plus gdzie minus. I się tego nie kombinuje.

Na przyszłość:

dokupujesz adapter z JST-XH na JST-EH - bardzo ciężko kupić, widziałem w 2 sklepach w Polsce tylko.

Modyfikujesz wtyk w pakiecie - odcinasz boczne płetwy, wyjmujesz kabel plus i minus i zamieniasz je miejscami.

Tak bywa niestety, jak do tanich ładowarek nie ma akcesoriów - męcz się sam. Chińczyk nie wyprodukował bo po co.

Posted

Możesz zrobić zdjęcie złącza swojego pakietu?

Albo podaj producenta, link do pakietu?

Jeżeli masz w standardzie JST-EH a ładowarka jest JST-XH to nie dziw się, że ładowarka poszła się kochać.

Stawiam na 90% na Twój błąd w połączeniu a nie Chińczyka.

Różnica między tymi wtyczkami:

Da się wpiąć JST-EH do JST-XH ale będzie wtedy właśnie zamieniona polaryzacja.

Przykład:

Pakiet Robbe, Graupner, Kokam, Nosram podepniesz do ładowarki Turnigy i innych kopii ale to będzie błędne podłączenie i kończy się spaleniem balancera. Trzeba przerobić wtyczkę i gra muzyka.