korpus Posted January 8, 2013 Report Posted January 8, 2013 Witam Czy lepszym zakupem będzie komplet wz.93 rip stop kontraktowego czy helikonowego? Który z helikonowych wz'tek to rip-stop? Są różne wersje, na zdjęciach dokładnie nie widać, a opisy pozostawiają wiele do życzenia. Także, proszę o wyrozumiałość i wytłumaczenie czy lepszy będzie kontraktowy rip stop czy helikonowy. Przez rok używałem bawełniaka i wolę rip-stopa. A żeby nie trzeba było szukać to tu są rodzaje tych wz'tek helikonowych: http://www.specshop.pl/advanced_search_result.php?keywords=Pantera&categories_id=61&inc_subcat=1&manufacturers_id=127&pfrom=&pto=&dfrom=&dto=&x=51&y=15
Krave Posted January 8, 2013 Report Posted January 8, 2013 Nie żeby coś, ale w opisach są informacje, które poszukujesz.
korpus Posted January 9, 2013 Author Report Posted January 9, 2013 Niby pisze, ale wolę mieć pewność. A względem kontraktowego? Jak to się ma?
Yahalom Posted January 9, 2013 Report Posted January 9, 2013 Ale jaką wolisz mieć pewność? Nasza opinia tutaj ma być wiarygodniejsza niż opis w sklepie, szczególnie gdy pytasz tylko o splot materiału? :icon_neutral2: Co do wyboru - pomijając subiektywne odczucia, różnica leżeć będzie głównie w kroju. Jeśli wolisz SFU/CPU to bierz Helikona, jeśli wolisz takie tradycyjne "BDU", to bierz kontrakt... Jakościowo generalnie i to i to jest bardzo zbliżone.
korpus Posted January 9, 2013 Author Report Posted January 9, 2013 Nie pytam tylko o splot materiału, ale również o wytrzymałość. A co lepsze pod względem subiektywnych opinii? A czy w miarę dobrze będzie wyglądał olive polar ze spodniami wz.93 i kamizelką w wz.93, czy może lepiej kupić cały mundur?
Ombre Posted January 9, 2013 Report Posted January 9, 2013 Wiadomo, lepiej wygląda cały mundur i jak dla mnie jest to praktyczniejsze ze względu na to, że w bluzie masz kilka na prawdę przydatnych kieszeni. Oczywiście polarek też nie będzie zły, lecz tak jak mówię - bluza praktyczniejsza, wytrzymalsza i lepiej maskuje :) Osobiście prawie 2 lata biegałem w kontraktowym firmy KAMA (rip-stop) i mogę śmiało powiedzieć że to dobry mundur. Nie jest w nim jakoś strasznie gorąco w lato, krój wygodny, kieszeni pod dostatkiem.
korpus Posted January 9, 2013 Author Report Posted January 9, 2013 Ok dziękuję za odpowiedzi, temat można zamknąć. A względem wyboru-będzie to kontrakt.
Recommended Posts