Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Właśnie. Którą gumkę bardziej polecacie?

Mam zamiar władować trochę szmalu w układ LUFA, GUMKA i myślałem, żeby kupić do swojej emki lufę Plack Python Mad Bulla, dystanser typu H od elementa (od deep fire kosztuje ponad 30zł... jeszcze mnie nie po******ało zebym nie wziął elementa za niecałe 7.....).... oprócz tego zostaje oczywiście gumka. No i tu zaczyna się rozmowa. Którą wybrać? jedni są za Zieloną GG a inni za Systemą Energy. Dodam, że moja replika ma ok 360fps (zapewne, przez świńskie nieszczelności w komorze i gumce).

Pomóżcie, nie wiem którą kupić:D

Posted

...dystanser typu H od elementa (od deep fire kosztuje ponad 30zł... jeszcze mnie nie po******ało zebym nie wziął elementa za niecałe 7.....)

Zastanow sie nad tym dystanserem dobrze. Element to syf. Kupisz, bedziesz sie z nim meczyl jakis czas :icon_mad: a potem wywalisz i kupisz cos normalnego.

Sorki za off top.

Posted (edited)

Mam karabinek z systemą i mam karabinek z zieloną g&g. Systema-zero problemów, zero zacinek w komorze, dobre uszczelnienie z lufą Prometheusa i komorą KA. Zielona GG założona w stockowej, kałachowej komorze boyi i do stock lufy. O matko i córko! Wyregulowanie hopa graniczyło z cudem. Albo zero hopa-kulki w dół, lekkie dodanie hopa-niedostateczne podkręcanie, hop do połowy i zacinki w komorze, podwójne podawanie non stop. Problemem był dystanser, który był za twardy. Po zmianie na inny-znaczna poprawa.

W dotyku gumki się różnią, systema sprawia wrażenie bardziej gładkiej (coś jak linoleum), gg bardziej "gumowa" (coś jak miękka gumka do ścierania). Ja bym brał G&G, ale na pewno nie z dystanserem elementa.

Edited by Nath
Posted

Cóż, jeszcze zapytam się w sklepie w którym będę kupował co bardziej by polecali... Poza tym stać mnie tylko na dystanser elementa chwilowo, więc może skończy się na tym, że go kupię i sprawdzę, czy będzie działał dobrze. Potem kupię np. DP i zrobię porównanie. Myślę, że ten Elementa typu H będzie i tak lepiej pracował, niż ten dodawany do zielonej gumki GG. Poza tym jak kosztuje 7złotych to warto przynajmniej sprawdzić ;)

Posted (edited)

Popieram Natha.

Zielonej g&g dałem 3 szanse.W emce kwa, kałachu boyi, emce g&p.Za każdym razem mnie zawiodła,niezależnie od dystansera(na H madbulla było lepiej,ale i tak niezadowalająco). Albo nie kręciła wcale,albo waliła w kosmos.Regulacji brak! Jedyny plus-dobrze się uszczelnia.

Strasznie przereklamowana ta zielona g&g.

Systeme ładuje już do 5-tej repliki. Komletnie zero problemów.Kręci w lato,kręci w zimę.Kulki latają świetnie,i jest pełna regulacja.Świetnie się uszczelnia.

Edited by Nitro
Posted

Strasznie przereklamowana ta zielona g&g.

Nie do końca się zgodzę.

Myślę, że mnie nie zakrzyczycie ale mam wrażenie ze pokazały się również podróby zielonych G&G a zwłaszcza jak nagle spadły ich ceny w niektórych sklepach.

Ostatnimi czasy natrafiłem również na jakąś felerną , kołnierz nie był dobrze odlany , po 1 tys kulek został rozszarpany rof 16 rps.

Pisze to bo montowałem je w paru replikach i nie było problemu sam mam w jednej mało używanej tzn obecnie przebieg okolo 20 tyś BBs z dystanserem H kręci fajnie nic się nie dzieje jestem zadowolony.

A i sami maniacy trochę czasu wstecz zaczęli na nie narzekać.

Obecnie gumki te wyszły w opakowaniach 3D ale jeszcze nie sprawdzałem.

Na chwilę obecną jednak polecił bym systemkę.

Posted

Nie trafiłem na podróby i jestem zdania, że są to z grubsza równie dobre gumki ze wskazaniem w stronę systemki. A dystanser to po prostu musi sie lubić z daną komora i daną gumką. Mi np dystansery typu H zawsze poprawiały osiągi fajnie ale czasem słyszę głosy, że gorzej niż było. Czyli- albo ja mam farta albo po prostu trzeba ręcznie dobrać na czym dana sztuka działa lepiej. Tyczy się to zestawu lufa-gumka-komora-dystanser.

Posted

kołnierz nie był dobrze odlany

na 4 gumki które miałem to tak:

1 była okej

2 mają źle odlany kołnierz

1 miała wyrwany garb podkręcający (wymieniłem na tą 1 co była akurat okej)

coś albo ja mam niefart albo serio to jakieś dobre nie jest :D

• 1 year later...
Guest deaerio
Posted

odświeże temat. Do M4A1 od KA model KA-GA-20 ,która z gumek bardziej podejdzie?? zielona gg (chodza słuchy że zmarniały) czy czarna systema? Jesli fpsy są ważne przy jej doborze (na poczatku ktoś też o to pytał) to 410 (+;-3)