Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Teoretycznie macie rację, praktycznie nie wiemy. Branie luf o mniejszej średnicy to zwyczajnie utarty szlak, a popularność Promyków i System jest podyktowana ich sukcesem skuteczności.

Nie stoję za tym szerokim dziwactwem (nawet nie wierzę w jego możliwości), jednak chciałbym widzieć testy.

Posted

Dla testu weź sobie 2 lufy stock i od jakiejś chińskiej zabawki za 10-20zł, włóż tam kulkę i dmuchnij. Zaobserwowany wynik pokaże Ci dlaczego lepiej brać lufe 6.02 niż 6.20.

Posted

Wymądrzanie się byłoby dobre przy etapie konceptu. Jakaś firma to coś wypuściła, jakiś sklep to kupił a ja jestem jechany za to, że wyszedłem z ideą wysłania prośby do sklepu o udokumentowanie testowania luf... No wyśmienicie...

Posted

Dla testu weź sobie 2 lufy stock i od jakiejś chińskiej zabawki za 10-20zł, włóż tam kulkę i dmuchnij. Zaobserwowany wynik pokaże Ci dlaczego lepiej brać lufe 6.02 niż 6.20.

Ty tak serio? Niedługo jakość kulek niektórzy będą mierzyć rzucając je z ręki...

Posted

Tak, on serio. Dmuchając w lufy o różnej średnicy kulka z ciaśniejszej będzie leciała dalej, bo mniej powietrza będzie uciekało między kulką a lufą.

Aha. Zerknij na 2 post w temacie, nie musisz tego powtarzać. Chodzi tutaj o sposób wykonania takiego testu, aby miało to jak najbardziej wiarygodne odbicie zarówno w teorii jak i w praktyce. Wszyscy (raczej) wiemy, że im ciaśniejsze tym lepsze, ale żeby obrazowo to przedstawić, np wynikami. A w przypadku dmuchania to hmm... niezbyt dokładne rozwiązanie.

Posted

Dokładnie o to mi chodziło Foxtrot29.

To gratuluję wyćwiczenia płuc skoro zawsze dmuchasz taką samą ilością powietrza i takim samym ciśnieniem, jakieś tajemne techniki ninja czy amazońskich indian?

Posted

Mieliśmy już Ahopy, Rhopy, Ghopy, teraz mamy badziew rurkę sprzedawaną jako coś ekstra :icon_biggrin:. A nadal promyk+systema będą rządziły.

Jak kupisz R-hopa od tego kolesia ...

to zmienisz zdanie.

Posted

No to jest chyba głównie na japoński rynek bo mają tam ograniczenia, gościa tam nie rusza, że ma BU i M130 i tylko ~330fps, tylko cieszy się, że jest legalne, ale czy jest po co...Na te 30m to karabinek z M100 dobrą gumką i precką będzie strzelał ładnie.

• Create New...