Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Problem jest taki, że replika nie pobiera kulek to komory HU i przez to nie strzela. Sprawdzałem na 3 dyszach i 2 komorach HU, nawet próbowałem podłączyć słabą batke żeby zmniejszyć szybkostrzelność co nic nie dało. Opóźniacz też nic nie dał. Możliwe jest, że kable które lecą do kolby trzymały gearboxa za bardzo z przodu? Po wymianie komory hu zauważyłem, że magazynki wchodzą troszkę lepiej, ale dalej są z tym problemy (zaczep magazynka wchodzi za głęboko lub wyskakuje dodam, że w drugim kałaszku z jg takich problemów z tymi samymi magazynkami nie ma).

Posted

Próbowałeś na kilu magach?

Kwestia może być wykonania nowej komory, zdarza się, że nowa komora nie pokrywa się z podajnikiem kulek z maga i niestety nie pobierze Ci kulasów.

Posted

Próbowałem na 4 różnych magach i jest to samo, źle to napisałem bo kulki wchodzą z maga do komory, ale przy strzelaniu tak jakby nie puszcza ich dysza, która nie jest unieruchomiona.

Posted

replika nie pobiera kulek to komory HU i przez to nie strzela. Sprawdzałem na 3 dyszach i 2 komorach HU, nawet próbowałem podłączyć słabą batke żeby zmniejszyć szybkostrzelność co nic nie dało. Opóźniacz też nic nie dał

Co to znaczy? Magazynek nie podaje kulek do komory, czy dysza się nie cofa i nie następuje wystrzelenie kulki?

Posted

Odwróć replikę patrz w komorę i zacznij strzelać sprawdź czy dysza pracuje ( wysuwa i chowa sie. )

Moze być kołnierz gumki uszkodzony i sie podwija i blokuje ( sprawdź ja dobrze )

Czy dystanser nie za duży

Posted

Dysza pracuje, zaraz sprawdzę czy da rady strzelać bez gumki i dystansera, chociaż gdy je zakładałem przy suwaku ustawionym na zero gumka raczej nie wystawała.

Posted

Na gearboxie z gietki włożonym do ak wszystko działa. Teraz co może być przyczyną niewystaraczająco cofającej się dyszy w gb? Chyba, że powodem są jednak te kable które jednak troszkę trzymają gb z przodu?

Posted

U mnie żaden, u poprzedniego właściciela to jak zwykle piszą - strzelane tylko do kościoła w niedziele przez dziadków, zdaje się że pisałem już wcześniej, że próbowałem z opóźniaczem i skutków brak.