WszystkoZajęte Posted December 27, 2012 Report Posted December 27, 2012 Witam! Potrzebuję pomocy osób, które być może zaobserwowały fakt związany ze stykami w akumulatorach, ładowarkach oraz replikach. Mianowicie chodzi mi o zagadnienie czy w każdym akumulatorze występuje żeński rodzaj wtyku, a w ładowarce i replice męski? Potrzebuję odpowiedzi na to pytanie dlatego, iż koniecznością jest u mnie zmiana wtyków na T-Deans i nie bardzo wiem (nie mam ładowarki niestety...), czy wtyk męski (z wystającymi bolcami) przylutować do kabli w replice, a wtyk żeński (ze szparkami) do akumulatora, czy może na odwrót? Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam! :)
cube Posted December 27, 2012 Report Posted December 27, 2012 Do baterii zawsze lutuje sie wtyki żeńskie. Tak aby nie można było ich zewrzeć przez przypadek, bo. np. dotyknęły noża w tej samej kieszeni.
SirHawk Posted December 27, 2012 Report Posted December 27, 2012 Najlepiej się tego nauczyć na własnej skórze :D. Ja tą lekcję mam za sobą, fajne fajerwerki, głośny świst i dużo smrodu w cargo z jednym śrubokrętem...
seger Posted December 27, 2012 Report Posted December 27, 2012 Mam znajomego, który przylutował do li-pola goldy męskie i włożył pakiet do kieszeni w spodniach, bo latał samolotem RC (nie chciało mu się go odłożyć do walizki). Nagle rzucił aparaturą o ziemię, zaczął tańczyć makarenę i drzeć się że go parzy. WTF?! Okazało się, że w kieszeni miał też pęk kluczy od domu, pracy, itp. Klucz dotknął konektorów, zrobił zwarcie, rozgrzał się do czerwoności, wypalił dziurę w jeansach i wypadł na ziemię. Było to prawie 2 lata temu. Ma piękny ślad klucza na udzie, bez problemu ślusarz może dorobić mu klucz do mieszkania :icon_smile: Parę cm w prawo i miałby jajecznicę w gaciach. Teraz już wiecie chyba dlaczego lutuje się żeńskie konektory do pakietu :icon_smile: ?
WszystkoZajęte Posted December 27, 2012 Author Report Posted December 27, 2012 (edited) Dziękuję za błyskawiczne odpowiedzi. Seger, nie wypada śmiać się z cudzego nieszczęścia, ale historia Twojego znajomego jak i Twój post rozbawiły mnie do łez :D Edited December 27, 2012 by WszystkoZajęte
Recommended Posts