Cappuccio Posted May 15, 2005 Report Posted May 15, 2005 Witam ! Mam pytanie odnośnie kolimatorów King Arms ktoś ma taki ? Jakieś wrażenia? Niezawodność (tzn jak długo go używacie) Jakieś porównanie pod względem wykonania do kolimatorów Guardera. Osobiście chciałbym sie dowiedzieć coś wiecej o tym kolimatorze http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=930 Pozdrawiam, Cappuccio Quote
SouthMan Posted May 15, 2005 Report Posted May 15, 2005 Mam dokładnie ten kolimator z twojego linka. Wykonany jest bardzo porządnie, zwarty kawał metalu, sprawia bardzo dobre wrażenie. Pokrętełko chodzi dość płynnie, acz nie tak łatwo, robi takie 'klik' jak zmiana trybu ognia w M4 :lol: Ale IMHO posiada nie 5, a 4 efetywne poziomy jakości plamki, 2 najsłabsze dają praktycznie taką samą plamke, róznice widać dopiero przy kolejnych. Dzisiaj ganiałem z nim 2 godziny w deszczu, był cały mokry ale wciaż działa :wink: Jestem bardzo zadowolony z zakupu. Porównanie z Guarderem postaram dać w przyszłą niedziele :wink: Pozdro South PS. Mam go od środka kwietnia :wink: Quote
WOjtas^ Posted May 15, 2005 Report Posted May 15, 2005 A do mnie powinien dojsc w najblizszym tygodniu. Ten sam, tylko chyba na innym montazu. Przetestuje w przyszly łikend, porobie jakies fotki i opisze... Nie mam jak porownac z guarderem poki co, ale moze na jakis czas z posiadaczem guardera sie wymienie - dla porownania. Quote
tompp1 Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 Witam Mam pytanko odnośnie tego kolimatora z linku: czy po zamontowaniu go na m15 w miejsce rączki transportowe widoku przez kolimator nie będzie zasłaniała muszka. Quote
Wasiek Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 Niestety będzie. Ale ten kolimator jest na MG z jeszcze dwoma innymi, wyższymi montażami. Z nimi nie powinno być problemu. Quote
Catch22 Posted September 26, 2005 Report Posted September 26, 2005 Porównanie z Guarderem wypada w moim przekonaniu na korzyść KA. Ale najlepiej wypada nowy Aimpoint Comp M3 :wink: Quote
Minimal Posted September 27, 2005 Report Posted September 27, 2005 Witam Mam pytanko odnośnie tego kolimatora z linku: czy po zamontowaniu go na m15 w miejsce rączki transportowe widoku przez kolimator nie będzie zasłaniała muszka. A to w czyms przeszkadza? Przeciez kolimator to nie luneta, jednym okiem widzisz cel a drugim czerwona kropke w kolimatorze. Quote
Recommended Posts