Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Zakupiłem od KRAKMANA shotguna 003 long za 60zł. Przyszedł we wtorek. Cieszyłem się bardzo. W mikołajki nastawiłem HU na kulki 0,25g. Z 45 metrów celowałem w tarcze 30x30cm. Dziś po szkole chcąc postrzelać do celu strzeliłem raz. Drugi raz chcąc załadować nie mogłem posunąć łódki do tyłu. Rozkręciłem i zobaczyłem że PĘKŁO trzymanie tłoka. Da się to skleić jakimś klejem mocnym? Ewentualnie kupić gdzieś za niską cenę i tanią przesyłkę. Potem wrzucę zdjęcia. Shotgun jest w częściach tymczasowo, gdyż może to naprawię jak mi się uda.

Posted

No tylko że na taiwangunie przy shotgunach masz taką adnotację"UWAGA! Z racji mocnej sprężyny, na replikę udzielamy wyłącznie gwarancji rozruchowej."

Posted

Dokładnie tak jak mówi CIUPAK1. Wszędzie opinie pozytywne są więc go wziąłem. Ja i 2 moich kolegów go wzięło. Jeden ma go drugi dzień dopiero, a drugi zamawiał ze mną. Mój tata ma mocne kleje typu poxipol dwu-składnikowe. Nimi może bym skleił. A czy byłoby trudne dorobienie takiego tłoka i "posuwaka" tłoka z metalu na tokarce?

Posted

Źle, że go rozkręciłeś, trzeba było słać na reklamację. W naszym państwie sklep może pisać co chce a i tak obowiązuje go 2 letnia gwarancja. W takich wypadkach nie wysyłasz repliki na naprawę gwarancyjną tylko ją reklamujesz wysyłając razem z nią odpowiednie pismo.

Posted (edited)

Możesz spróbować tego o czym mówi mikunda,szansa jest zawsze jakaś ze Ci naprawią,bądź wymienią na nowy egzemplarz czy też zwrócisz im uszkodzony towar,a oni zwrócą kasę.

Edited by CIUPAK1
Posted

Teraz mam go zupełnie w częściach. Klej mam ale wolno schnie. Na superglue by trzymało? Jaka jest szansa że dadzą nową replikę/naprawią moją? Oraz jakie pismo musiałbym złożyć do nich?

Posted

Jeżeli już coś kleiłeś i są ślady to szansa żadna. Jeżeli jeszcze nie i jesteś w stanie poskładać wszystko w całość to kto wie, może się uda. Jaką masz szansę to nikt Ci nie powie, wszystko zależy od osoby reklamację rozpatrującą. Musiałbyś wysłać replikę z kopią dowodu zakupu i pismem, że reklamujesz z tytułu Ustawy o szczególnych warunkach sprzedaży... bla, bla, i zwięźle opisać problem.

Posted

Wiecie może kto ma części do tego shotguna? Napisałem do jednego gościa, ale jeszcze nie odpisał. Przy okazji kupiłbym chwyt pistoletowy do CQB. Najlepiej to cylinder z tłokiem po 2 szt bym kupił. Idę przeszukać komis. :D

• 2 years later...
Posted (edited)
Źle, że go rozkręciłeś, trzeba było słać na reklamację. W naszym państwie sklep może pisać co chce a i tak obowiązuje go 2 letnia gwarancja. W takich wypadkach nie wysyłasz repliki na naprawę gwarancyjną tylko ją reklamujesz wysyłając razem z nią odpowiednie pismo.

A ) To nie jest gwarancja, a rękojmia.

B ) Nie trwa 2 lata tylko rok.

C ) Jak sklep negatywnie rozpatrzy reklamację to najlepiej się zwrócić do rzecznika praw konsumenta.

Edited by Kopcik
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...