XsErO Posted December 2, 2012 Report Posted December 2, 2012 (edited) Mam problem z bateria ni-mh pada mi szybko kulki się zacinają w komorze itp problemu nie ma na baterii kolegi i mam pytanie chce kupić nowa baterie ni-mh i ładować ją zasilaczem zwykłym, ponieważ mam tylko jedną replikę i nie planuje kupić nowych (bo nie pracuje jestem uczniem :icon_razz:) AC-DC ADAPTOR model sy-09025-gs input 230v~50Hz 100mA output 9V 250mA 2.25VA pyt nr.1 jaki rodzaj akumulatorów jest najlepszy ? pyt nr.2 output 9V to znaczy do bateri 8.4V ? pyt nr.3 czy może być taka bateria może być ? http://gunfire.pl/pr...4V-1600mAh.html pyt nr.4 czy przy Scar SC-01 może być bateria 9,6V ? pyt nr.5 i czy lepsze są baterie ze sklepów modelarskich czy asg czy to nie ma znaczenia ? Edited December 2, 2012 by XsErO Quote
CIUPAK1 Posted December 2, 2012 Report Posted December 2, 2012 (edited) 1.Sprecyzuj o co Ci chodzi,rodzaj,typ,producent? 2.Tak może ładować taką ładowarką baterię 8,4 V 3.Zmierz swoją batkę i sprawdź czy ta w linku nie ma wymiarów większych od tej twojej,bo chyba w Scarze nie ma za dużo miejsca na baterię.Lepiej jednak trochę dopłacić do lepszego producenta baterii np firefox. 4.Można używać oczywiście 9,6 V. 5.Nie ma znaczenia. Ogólna uwaga baterie i ładowarki dodawane do replik chińskich producentów nie są najlepszej jakości,warto przy zakupie nowej baterii pomyśleć także o ładowarce mikroprocesorowej. Edited December 2, 2012 by CIUPAK1 Quote
XsErO Posted December 2, 2012 Author Report Posted December 2, 2012 wielkie dzięki a odpowiedz na pierwsze uzyskałem od kolegi :P Quote
Recommended Posts