Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Chyba że znajdziesz biały kask policyjny,który był stosowany w oddziałach prewencyjnych.Czasami i z pleksi się trafi :icon_wink:.

Edit: Z tego co wyczytałem to hełm Skat jest hełmem ćwiczebnym/treningowym.Różnią się chyba tym że SKAT chroni bardziej samą głowę a ZSH-1 razem z policzkami i tyłem łba.

Czy ZSH-1 ma tą ochronę równą 1 czy są różne wersje (nie chodzi o przyłbicę tylko o materiał z jakiego jest wykonany)?

Edited by kjujiczek
Posted (edited)

Ostatni link,który podałeś to chyba używane przez polskich policjantów ZSH-1 tylko że z kompozytu :icon_biggrin:.

Jakby go poszprejować to fajnie by wyglądał.

Ja jednak szukam kewlarowego ZSH-1 bo chciałbym do niego dorobić przyłbicę,taką którą bodajże arafat zrobił bo są rysunki na rusmilu i innych forach.

Edited by kjujiczek
Posted

Do flory to zaden z tych hełmów nie pasuje. Flora to mundur armijny, a żadne jednostki armijne nie używają zsz-1 (któryw ogóle nie jest popularny). Zamiast kombinować z przerabianiem jakiś polskich hełmów, co i tak da zapewne mierny efekt, lepiej kupić sobie dobrą replikę np. 6B28 czy 6B7-1M tutaj: http://www.helmetreplicas.net/

Posted

Wydaje mi się jakby był ciut jaśniejszy niż jak ten tutaj:

1288628905_0.jpg

z kolei ten to już zupełnie inny odcień:

b-13.jpg

ale nie widziałem nigdzie numerka z tyłu hełmu, masz jakąś fotkę ?