Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hełm z kewlaru polski kosztuje ok 200 zł, a oryginalne stalowe radzieckie hełmy z lat 80 chodzą o wiele taniej (patrz na allegro). Ja bym kupił oryginał ruski.

Posted

Powiem szczerze, że chciałbym wczuć się w okres teraźniejszości - ale jak już mówiłem ceny hełmów są okropnie duże. Co do hełmu z lat 80-tych to szczerze mówiąc boję się, że z z goglami Ess będę wyglądał po prostu komicznie.

Posted

Szukałem i znalazłem - o dziwo najtańszy wydaje mi się najbardziej pasujący ( http://allegro.pl/kask-dzieciecy-integralny-4-kolory-bez-szczeki-i2795276788.html ) . Zostawiłbym tylko skorupę, kupiłbym frasunek i przystosowałbym go, zrobiłbym coś co miało by przypominać nitowanie ( jeszcze nie mam pojęcia jak ), pomalowałbym na oliwkowo i dodał jakoś gumę na zakończeniach. Co wy na to? Czy może lepszy będzie jakiś inny kask?

Posted

Kiedyś znalazłem sprzedającego który oferował chyba przerobiony kask na skuter, który wyglądał w ten sposób:

1prmnp0FZW.jpg

kask taki widziałem kiedyś chyba po 40zł czy coś koło tego.

ale udało mi się zakupić na „alle" hełm kewlarowy polskich służb, wzorowany na rosyjski :

2429368623_1.jpg

i tak się prezentuje:

IMG_2659.jpg

Posted

Hełm kewlarowy polskich służb ( ok 240zł) chciałbym zostawić jako ostatnia szansa. Ciągle przeszukuję allegro i nie mogę znaleźć czegoś co przypominać będzie hełm. Jako iż nigdy nie miałem okazji się przyjrzeć na żywo tego typu hełmom pytam Was o zdanie - czy skorupa tego kasku (http://allegro.pl/kask-skuter-motor-quad-kask-bezszczekowy-r-l-56-58-i2773449319.html) przypomina ZSH-1 ?

Posted

ehh...wiesz ile ja poprzeglądałem takich aukcji :D ?

Jeśli nie zamawiasz konkretnego hełmu, to niestety musisz polować na coś w tym stylu po necie.

Jak coś mi wpadnie w oko w międzyczasie to dam Ci znać :)