Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam. W swoim AK (opis w profilu) siedzi sprezyna 120 JBU. Nigdy sie nie zastanawialem czy to dobra firma i wybor. Byla w TYM zestawie do AK od JBU. Sprezyna pracuje juz 2 lata i nadal trzyma to, co udalo sie wyciagnac z tego co siedzi w replice - czyli 410-413 fps. I teraz pytanie: czy te sprezyny to jakis niedoceniony wyrob, czy tez slabiej wypadają w porównaniu do innych firm?

Nadmienie, ze od Guardera jest odrobine tansza.

Edited by Wiśnia
  • 3 weeks later...
Posted

Ostatnio sprawdzałem 130 JBU i 130 Guardera, Wyszło że 130 JBU jest słabsza średnio o 20-30fps od Guardera (mierzone na XCortechu i kulkach 0,25g, obie sprężyny w tej samej replice) Jeśli chodzi o sprężyny używam tylko Guarderów.

Posted

Ostatnio sprawdzałem 130 JBU i 130 Guardera, Wyszło że 130 JBU jest słabsza średnio o 20-30fps od Guardera (mierzone na XCortechu i kulkach 0,25g, obie sprężyny w tej samej replice) Jeśli chodzi o sprężyny używam tylko Guarderów.

guardery mają zaniżone oznaczenia.

• 7 months later...
Posted (edited)

Witam

Widziałem już podobne tematy ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.A pytanie brzmi która z tych sprężyn będzie lepsza do m4 boyia ? bo tylko te są dostępne w specu. Chodzi mi o M130.I czy mi się mocno ROF obniży na stockowym silniczku i VB power 9,6?

Edited by Jankesmaniak
Posted

Do stokowego bojca z baterią 9.6v nie pchaj M130, nie ma sensu a tylko skrócisz żywot repliki. Lepiej uszczelnić układ (nowe Oringi, uszczelniona dysza, teflonfix jeśli trzeba, smarowanie), wydłużyć żywotność poprzez wymianę tłoka (np. http://azteko.pl/shs-tlok-15-stalowych-zebow-bl-p-2556.html), wsadzić sp120 (http://azteko.pl/sprezyna-sp120-m120-guarder-p-376.html) i wymienić kable bo stokowe są wiadomej jakości. W ten sposób replika nie ucierpi na zdrowiu i przybędzie FPS. Pozdrawiam :D