Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Miał ktoś może baterię GFC Energy, bo sprzedają je na gunfire po całkiem niskich cenach i się zastanawiam, czy warto kupić. Wiem, że najlepsze są Firefoxy, ale obecnie nigdzie nie mogę dostać takiej jakiej chcę i to po przyzwoitej cenie (bateria pod dekiel, więc trochę kłopotliwa w zakupie).

Prosiłbym o opinie użytkowników tych akumulatorów.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

mam ją ja od niedawna, i mój kolega trochę dłużej. Jest ok, nikt nie narzeka. i oczywiście wielki + że dostaje się napój energetyzujący

gratis :icon_biggrin:

w zasadzie zamówiłem batkę tylko dla niego.

joke :icon_biggrin:

EDIT:

ja mam batkę 8,4 kolega 9,6 i jesteśmy zadowoleni. ( nie stickową)

Edited by Homer96
Posted

Miałem takową baterie 9.6V 1600Mah, i byłem zadowolony.

na pełnej bateri, 3-4 Hi-Capy ( 370kulek ) to nie był wielki wyczyn.

moja chińska 1200 9,6V potrafi na m120 wypluć 5 hicapów bez problemu.

mam ją ja od niedawna, i mój kolega trochę dłużej. Jest ok, nikt nie narzeka. i oczywiście wielki + że dostaje się napój energetyzujący

gratis :icon_biggrin:

w zasadzie zamówiłem batkę tylko dla niego.

joke :icon_biggrin:

EDIT:

ja mam batkę 8,4 kolega 9,6 i jesteśmy zadowoleni. ( nie stickową)

ile kulek udaje się wypluć na jednym ładowaniu? jak się sprawuje teraz w niskich temperaturach?

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Strzelałem się na około 5 stopniach, wystrzeliłem prawie 3 magi ak (1400 kulek) i nie widzę czegoś szczególnego. chodzi ładnie, jeszcze sie nie rozładowała, jest git :)

• 4 weeks later...
Posted (edited)

mój kolega posiada tą baterie która rzekomo jest jednorazowa w swojej cymie 048 i bez problemu strzelaliśmy sie na -5 temperaturze - zadnych problemów.

ogólnie ma już ją kilka miesięcy i nie skarżył się.

Edited by Homer96
  • 5 months later...
Posted

Odświeże temat.

Czy ktoś, kto już trochę (powiedzmy kilka miesięcy, a nie dwie czy trzy strzelanki) używa tych batek mógłby się o nich wypowiedzieć? Padł mój Firefox i szukam jakiegoś sticka. Lipo nie wchodzą w gre - aktualnie brak gotówki na takie fajne rzeczy.

• 4 months later...
Posted

Mam baterie 8,4 1600 mAh od GFC 4 miesiące i moge powiedzieć że różnie to bywa. O ile masz jakąś ładowarke (chociażby tą od redoxa z balancerem za 40zł) to powinna potrzymać więcej niż moja, w której mam problem z napięciami.. Mój kolega kupił identyczną baterie miesiąc temu i już poszła na śmietnik bo mu się rozlała. Co prawda obie działają, ale żadna nie ciągnie mojej giety z m130 i silnikiem GFC. Na mrozie jest jeszcze gorzej. Nie wiem jak z pakietami o większym woltarzu.

Posted

Mam kilkanaście li-po i kilka ni-mh

Nie siadła mi nigdy ani jedna bateria (1100-1600). Średnio po 2k kulek. Ładowane przez Power Bean Major 0,5A. Dbam o nie itp,itd aby wydłużyć żywotność.

Co do dziwnych sytuacji:

- Jeżeli ją rozładowuję i chcę naładować na maxa (sprawdzić ile pokaże Mah) to czasem od niby 0 dobije do 400. Po 2h ładuje znowu... i znowu dobija np 500 i tak aż do maksymalnej pojemności. Trochę to dziwnie przebiega, ale jak pisałem- nie zawiodła mnie ani jedna sztuka.

Posiadam też kilka-naście Turnigy nano-tech i nie widzę różnicy, a nawet powiedziałbym, że szybciej ucieka z nich moc. Ale nie sprawdzałem tego bo każda replika chodzi inaczej, ale takie zostaje wrażenie:)

Moje zdanie:

Jeżeli nie macie dobrej ładowarki mikroprocesorowej i alarmu/miernika to nie ma znaczenia jakiej firmy kupicie aku bo i tak je w końcu ,,zepsujecie'' przez złe ładowanie, albo rozładowanie poniżej minimum. Padały tak Redox-y, Turnigy, więc i padną GFC.