Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Miałem taki, siatka maskująca na suficie, jakieś plakaty propagandowe na ścianach, szafki w OD, gablotki z medalami, manekiny itp ale nie radzę tak robić bo potem wstyd jakąś laske do pokoju zaprosić :icon_wink:

@down

Masz zdecydowanie rację - ale chodzi mi tutaj o mój pokój, który wtedy może pasował do 12 latka. Teraz może zrobiłbym to lepiej :)

Edited by RivPolska
Posted

nie radzę tak robić bo potem wstyd jakąś laske do pokoju zaprosić :icon_wink:

Jeśli "laska" nie rozumie twojej pasji/hobby (nie mówię, że podziela - to byłby ideał) to lepiej dać sobie z nią spokój :) Chyba, że to znajomość na jeden numerek (ale wtedy co Cię obchodzi co myśli "laska") :)

Poza tym, jaka to różnica, że Ty masz szpej i giwery porozwieszane na ścianach a "laska" torebki i fatałaszki :)

Posted

Jeśli "laska" nie rozumie twojej pasji/hobby (nie mówię, że podziela - to byłby ideał) to lepiej dać sobie z nią spokój :icon_smile: Chyba, że to znajomość na jeden numerek (ale wtedy co Cię obchodzi co myśli "laska") :icon_smile:

Poza tym, jaka to różnica, że Ty masz szpej i giwery porozwieszane na ścianach a "laska" torebki i fatałaszki :icon_smile:

Dobrze gadasz :)

Posted

Może tak.

ja tak nie zrobię bo jak kiedyś ktoś przyjdzie to pomyśli ze naoglądałem się rambo :icon_biggrin: a wtedy będzie przeje***e

Jeżeli ktoś Cię ocenia po tym jaki masz wystrój pokoju to polecam się zastanowić z kim się zadajesz : ).

A co do tematu. Chodzi Ci o takie coś ? http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=963&tbm=isch&tbnid=VcuZRQgISDONtM:&imgrefurl=http://www.ukryteobiekty.pl/index.php/ukryte-przedmioty%3Fstart%3D105&docid=Apypbk-M1P0xgM&imgurl=http://graniomania.pl/gry/Military%252520Room.jpg&w=150&h=150&ei=ExChUN23I8zQsgaX4YHoCA&zoom=1&iact=hc&vpx=601&vpy=195&dur=2157&hovh=120&hovw=120&tx=60&ty=50&sig=111535912885144400905&page=1&tbnh=120&tbnw=116&start=0&ndsp=27&ved=1t:429,r:2,s:0,i:74 Albo http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=pl&sa=N&biw=1280&bih=963&tbm=isch&tbnid=LKwgJ2Utnqz2CM:&imgrefurl=http://www.zadomowieni.pl/meble-dzieciece-dla-przyszlego-zolnierza/&docid=0UZ7a4xKOogd7M&imgurl=http://www.zadomowieni.pl/wp-content/uploads/2009/08/moro.jpg&w=585&h=388&ei=mhChUPa3GsjTtAaV2IDwDA&zoom=1&iact=hc&vpx=888&vpy=156&dur=2462&hovh=183&hovw=276&tx=207&ty=135&sig=111535912885144400905&page=1&tbnh=137&tbnw=200&start=0&ndsp=27&ved=1t:429,r:4,s:0,i:80 ? Szczerze w sumie ani jedno ani drugie mi się nie podoba. Wiadomo , jak przyjdzie do Ciebie znajomy i zobaczy taką dzidę co stoi gdzieś na szafce albo w kącie to od razu przyciąga uwagę. I można zacząć gadkę w stylu " wiesz AS polega na....". Ale co nie zmienia faktu że jednak przenoszenie AS do pokoju nie będzie dobrym pomysłem , ale kto co lubi. : )

Posted

Spójrzmy na to z tej strony:

1. Takie coś będzie drogie. Jeżeli masz dużo $ to udaj się do dekoratora wnętrz.

2. Wystrój to jedna rzecz, praktyczność druga. Jak powiesisz siatkę maskującą na suficie to będzie pyliła i zbierała kurz.

3. Pokoje "tematyczne" zazwyczaj kojarzą mi się z programami w stylu Monster House.

Możesz też iść w inną stronę i jak część maniaków powiesić swoje zabawki na ścianie. U mnie wiszą wszystkie repliki, ghille, wieszaki z mundurami i oporządzenie.

Posted

Pokój ma być praktyczny. Siatka pod sufetem? Fajnie ale nie w pokoju w którym zyję, funkcjonuję. Jak bym chciał miec w pokoju ciemno to bym zabił okna dechami. Gnaty gdzieś spoczywać muszą- to jest powód dla którego na ścianie mam wieszaki. Gdybym miał miejsce to były by schowane (po grzyb ma sę kurzyć...). Szpej tzn mundury, kamzelki i temu podobne wiszą na ścianach te które nie mieszczą się w tapczanie. I tak najwęcej miejsca zajmują części, narzędzia itp.

Posted

U mnie w kącie stoi "Rudy" a na ścianie wisi wypchany "Szarik"...

Tak na serio skoro chcesz mieć pokój w stylu "militarnym" to pomaluj ściany na oliwkowy,postaw manekina na którym powiesisz szpej,parę plakatów i to wszystko.

Posted

Głownie chodzi mi o to żeby jakoś ściany na plamki pomalować i powiesić szpej M4 kamizelkę magazynki itd żeby to na podłodze nie leżało ale żeby na ścianie jakoś wyglądało. I chodzi mi o jakieś zdj żeby zobaczyć jak to wygląda i jakoś podpatrzeć pomysł. :)

Posted

Chcesz malować jakiś wzór maskujący na ścianie? Ludzie to jednak ambitni są. :icon_biggrin:

Osobiście nakleiłem sobie materiał z niezgorszym (jak na ścianę) wzorem. Taniej, szybciej, a wygląda też spoko.

Posted

Na Twoim miejscu wpakowałbym sobie kilka starych przedmiotów związanych z wojskiem (ot tak taki DUŻY czołg:). Ponadto kilka replik, o ile posiadasz, na ścianę...kamo, mundur na manekinie..Zależy jeszcze jak duży pokój masz :)

Posted

Przeczytaj jeszcze tytuł tematu tred.

No przeczytałem. Przecież może to być jednym z elementów wystroju militarnego. Kolega chciał zdjęcia to jest zdjęcie. Oczywiście kolor półki może być w oliwce a wnęki w szarości.

I to nie jest tak, że zrobiłem sobie półkę i chcę się nią pochwalić i wstawiłem tam kałacha. Taki zamiar miałem od początku.

Posted

Osobiście uważam że robienie czegoś takiego, to taka troszeczkę infantylna manifestacja, ale co kto lubi...

Najprościej jest zrobic "harcówkę" i powiesić siatkę maskującą na suficie i karabiny na ścianach. proponuje jeszcze worki z piaskiem a zamiast łóżka kanadyjkę albo hamak.

Jeżeli już bardzo chcesz to może jakieś obrazki, (plakaty, zdjęcia?) w tematyce. Gablotka w formie obrazka z np. Coltem na fragmencie flagi USA, jakieś medale (odznaczenia, naszywki) bądź kreatywny ;)

Co do malowania ścian to jest prostszy sposób

http://www.beautifulhome.pl/?page=shop&run=det&ru=search&kat1=10&order=3&str=64&odk=1890&id=2305

Pomyśl zanim zrobisz z pokoju graciarnie i koledzy przykleją Ci łatkę "RAMBO" z zabarwieniem ironicznym ;)

Posted

Ważne żeby nie przesadzić. U mnie na jednej ścianie wisi zdekowany AKMS, pod nim szafka na modele. Na drugiej parę zdjęć ze zlotów pojazdów militarnych w formacie A4. I starczy, pewnego rodzaju klimat jest a normalnie funkcjonowac można i "cywilbanda wszelaka" (z żoną na czele :icon_lol: ) nie czepia się.

Posted

Do autora - jak będziesz miał te 16 lat, to stwierdzisz, że to był głupi pomysł ;) .

Posted

Do autora - jak będziesz miał te 16 lat, to stwierdzisz, że to był głupi pomysł :icon_wink: .

A czy głupim pomysłem jest:

- wieszanie stroju do koszykówki/piłki nożnej/hokeja* (zakładam, oczywiście, że czystych)

- wieszanie plakatów nergala/adele/metalliki*

- wieszanie zdjęć kotków/piesków/tatr*

- zbieranie znaczków/puszek po napojach/wafli pod piwo*

- zbieranie chińskiej porcelany/laleczek z pcv/figurek żołnierzyków*

- kolekcjonowanie postaci/elementów gier planszowych

- sklejanie/zbieranie* modeli czołgów/samolotów/samochodów*

Ludzie kochani, to hobby/pasja jak każda inna i nie ma się czego wstydzić. Ja, mimo swojego wieku, nie kryję się (ale też oczywiście nie afiszuję) ze swoimi zainteresowaniami i jakoś nie spotkałem się z objawami ostracyzmu, szydzenia czy choćby pobłażliwych uśmieszków ze strony moich znajomych, nawet tych, którzy mają poglądy pacyfistyczne. Mało tego, bardzo często, w sprawach techniki wojskowej jestem ich - docenianym- źródłem informacji (np. przy okazji politycznych dyskusji nt. upublicznianych przetargów na sprzęt wojskowy itp.). Zresztą, w przypadku jakiejkolwiek dyskusji nt. "powagi" moich zainteresowań, pytam: "A jakie jest twoje hobby" i zawsze "przeciwnik" dochodzi do wniosku że ma równie "absurdalne", "głupie" albo "dziecinne".

Ktoś kiedyś powiedział, że najgorzej jak człowiek nie ma żadnej pasji, a jaka ona jest (jeśli oczywiście nieszkodliwa) to zupełnie nieważne.

*niepotrzebne skreslić

Posted

@up

Za ten komentarz masz ode mnie piwo.

Na sufit siatka maskująca. Na ściany polecam 3-color (żeby nadal jasno w pokoju było) a do tego fikuśne naklejki (http://allegro.pl/naklejka-czolg-rosomak-rudy-102-czolgi-i2752422111.html tylko że większe na pewno znajdziesz) No na ścianie repliki.

Wymyśl jak to ma wyglądać zrób jakieś notatki/szkice pomyśl nad każda alternatywą dla każdego elementu. Zrób bilans plusów i minusów każdego rozwiązania.

Posted

Do autora - jak będziesz miał te 16 lat, to stwierdzisz, że to był głupi pomysł :icon_wink: .

Tu cię zawiodę mam 17 lat. I co za różnica gdzie jest replika kamizelke itd. już wole żeby to wisiło na ścianie a nie na podłodze ponieważ szanuje sprzęt. A jak już ma wiscieć na tej scianie to chce żeby to jakoś wyglądało :)

• 4 years later...
Posted (edited)

Ja zacząłem skromnie od pufy sako z deseniem moro. To był pierwszy element w stylu militarnym: Januszom marketingu mówimy nie

Teraz dokupiłem jeszcze koc na łóżko i szukam dalej :icon_wink:

Edited by Buniek92
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...