ceb1 Posted November 11, 2012 Report Posted November 11, 2012 Siema, mam mały problem i wolę się was poradzić niż sam się za to brać w końcu od tego mamy forum. Mianowicie.. Pojechałem na strzelankę kumpel naładował mi moją baterię (1200mAh) do g36. Podpiąłem baterię do broni sprawdziłem czy strzela i było wszystko ok, oddałem parę strzałów na sucho (3-5 strzałów) wszystko wydawało się być ok. Troszkę bawiłem się z nałożeniem obudowy na baterię i nagle iskra i dym z baterii i zrobiła się cała ciepła, poczekałem chwile i jeszcze raz sprawdziłem nadal strzelała i znowu to samo, co się okazało kable od baterii styknęły się ze sobą co dało iskrę a potem już w ogóle tak jakby bateria padła całkowicie. Przejdę do sedna, czy bateria mogła się spalić czy to raczej kable w broni dał dupy? Kupować nową baterię jeśli tak to jaką i tutaj prosiłbym o linka najlepiej. Z góry dzięki 5! Quote
ceb1 Posted November 11, 2012 Author Report Posted November 11, 2012 i jeszcze pytanie o bezpiecznik, gdzie w g36 sie znajduje bezpiecznik? W rękojeści ? Quote
timmberk Posted November 11, 2012 Report Posted November 11, 2012 Jak kable baterii się zwarły to raczej bateria poszła, i nic więcej. Prąd wybiera najkrótszą drogę i jak zwarłeś na baterii to nic dalej nie poleciało. Quote
you-dash Posted November 11, 2012 Report Posted November 11, 2012 Krótkie zwarcie na batce raczej nie powinno jej szczególnie zaszkodzić, zaizoluj odpowiednio kabelki i zobacz na następnej strzelance czy działa. Jeśli wszystko będzie ok to nie widzę sensu jej wymiany jednak w przypadku dłuższego zwarcia faktycznie batka mogła się uszkodzić. Quote
kamilll3 Posted November 11, 2012 Report Posted November 11, 2012 i jeszcze pytanie o bezpiecznik, gdzie w g36 sie znajduje bezpiecznik? W rękojeści ? w g36c cymy jest z lewej strony tam gdzie wkładasz baterie, kawałek za tłumikiem płomienia Quote
Mortis Posted November 11, 2012 Report Posted November 11, 2012 Bezpiecznik w G36 masz dosłownie przy miejscu montowania baterii. Taka przeźroczysta szklana tulejka. Quote
Kris-bb Posted November 11, 2012 Report Posted November 11, 2012 U mnie zwarte byly dobre 2 minuty ;/ ... ale batka zyje i ma sie dobrze. Quote
Recommended Posts