pavlo1992 Posted November 5, 2012 Report Posted November 5, 2012 (edited) Stylizuje się na wojaka służącego w Afganistanie w latach 2008-2009 i mam problem z apteczką zrywaną, Posiadam taką apteczkę w kolorze Coyote http://www.miwo-mili...dyczna-I-K-M-Z- Czy taki twór mógł być na wyposażeniu żołnierza w tych latach? Czy to raczej sprzęt używany nieco później? Jak niepotrzebnie założyłem taki temat to proszę o przeniesienie wpisu do bardziej odpowiedniego miejsca :icon_wink: Sab93\ Brak ę, ą, itp. jeszcze rozumiem. Ale reszta błędów za bardzo rzucała się w oczy :icon_razz: Edited November 21, 2012 by Sab93 Quote
Tomek_GGRS Posted November 20, 2012 Report Posted November 20, 2012 A czy przypadkiem oni nie mają dodowlości wyposażenia? Jeśli mają, to taki osprzęt moim zdaniem jak najbardziej mógłbyć wtedy używany :icon_lol: Quote
Sab93 Posted November 21, 2012 Report Posted November 21, 2012 2008-2009 to głównie okres III-V zmiany PKW Afganistan. Z tego co się orientuje (patrząc na fotki) to przy III zmianie bardziej używało się "kontraktowego" sprzętu. Jednak pewna dowolność wyposażenia też się zdarzała. Z kolei przy V zmianie widać już dużo większą dowolność sprzętu. Myślę więc, że o ile MIWO miało w tamtych latach już tą apteczkę w ofercie, to jak najbardziej żołnierze mogli ją mieć na wyposażeniu ;-) Quote
korwin Posted December 6, 2012 Report Posted December 6, 2012 (edited) Sorry ze troszkę nie z tematem ale podobne a szkoda mi zakładać osobny temat. Czy taka stylizacja uszła by na Afganistan powiedzmy 8-9 zmiana. -hełm kevlar pokrowiec pustynny + bolle -polar helikonwy czarny ze wzmocnieniami w panterę -KST-12 w pantere leśną pod nią pasgata lub IBE -helikonowe SF spodnie w pantere lub spodnie pustynne w pantere -nakolanniki alty -Gromy protektora lub batesy lub polskie tropikalne. Ujdzie to to za jako taką bojówkę ? Edited December 6, 2012 by korwin Quote
Sab93 Posted December 6, 2012 Report Posted December 6, 2012 Tylko do kamizelki miał bym zastrzeżenia. Cała reszta jest ok. Co prawda podczas 8 zmiany widać jeszcze kamizelki typu KT-12, jednak są one zwykle noszone na UKO. KT-12 na IBA podczas 8 zmiany nie widziałem. :icon_razz: Połączenie KT-12 i IBA nosili głównie we wcześniejszych latach. Quote
Maza94 Posted December 18, 2012 Report Posted December 18, 2012 Podłącze się do tematu. Do jakiej zmiany/ jednostki można przypisać Beryla z kolbą od emki i łożem TDI? Quote
korwin Posted December 29, 2012 Report Posted December 29, 2012 Czy powie mi ktoś jak wyglądało wyposażenie na I zmianie PKW z 2007 r ? Quote
Yahalom Posted December 29, 2012 Report Posted December 29, 2012 http://www.altair.com.pl/magazines/article?article_id=221 Quote
korwin Posted December 29, 2012 Report Posted December 29, 2012 Niestey w tym artykule nie ma nic o umundurowaniu, kamizelkach itp. Ale z tego co widzę po zdjęciach to KT-12 i pod to klv olv i inne zagraniczne cuda. Quote
Yahalom Posted December 29, 2012 Report Posted December 29, 2012 Przy czym te kamizelki to są produkcji BJ-System... Quote
Sab93 Posted January 3, 2013 Report Posted January 3, 2013 Do jakiej zmiany/ jednostki można przypisać Beryla z kolbą od emki i łożem TDI? Nie przypominam sobie żeby zwykłe jednostki używały Beryli w takiej konfiguracji. Nie widywałem takiej wersji na zdjęciach. (Jeśli już to były to fronty i kolby kupione prywatnie. Tak mi się przynajmniej wydaje.) Da się za to spostrzec że 1PSK w Afganistanie używał Beryli z kolbami od emki. Frontów od TDI nie widziałem. Źródło to m.in. galeria na MIWO L. Rok chyba 2008, ale mogę się mylić. Czy powie mi ktoś jak wyglądało wyposażenie na I zmianie PKW z 2007 r ? [...] Ale z tego co widzę po zdjęciach to KT-12 i pod to klv olv i inne zagraniczne cuda. Oprócz KT-12 widać też pasoszelki Lubawy. Zdarzały się też OLV w panterze pustynnej i wz.93. KLV również w obu wersjach kolorystycznych. Pod KT-12 często noszone były także IBA w Woodlandzie. Hełmy to głównie wz.2005 z 3 punktowym zawieszeniem. (Wersji 4-punktowych jeszcze nie było!). Najczęściej wykorzystywane gogle to SW&D produkcji UVEX. Montaże starego typu pod nokto PNL-2A. Nakolanniki gdy się już pojawiają to są to ALTY superflex. Sporo Beryli nie ma przedniego chwytu i posiada standardowe łoże. Magazynki czarne. (Transparentne na większą skale pojawiły się dopiero w okolicach VI zmiany) Przy czym te kamizelki to są produkcji BJ-System... KT-12 dla Wojska oprócz BJ-System robił jeszcze Midler, Polskór i Janysport. Produkty od MIWO chyba nie były na taką skalę używane i gdy się już pojawiały to były to zakupy prywatne. Nie jestem tez do końca pewien ale chyba kamizelki od BJ-System były najczęściej oliwkowe, a od innych producentów w wz.93. Quote
Maza94 Posted February 7, 2013 Report Posted February 7, 2013 Panowie, macie może jakieś fotki naszych w Afganistanie albo Iraku z mini berylami w malowaniu albo kolbami od M4? Bo sobie takiego właśnie składam (w następny weekend wklejam fotki ;) ) i szukam zdjęć do reko. Quote
=NAS= Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Jak chcesz jakieś foteczki berylka ''Commando'' - czyli z kolba od m4 lub mini beryla zapraszam do ludzi z mojej ekipy , mamy od beryli mini, commando i 96 po 2004 Quote
Maza94 Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 Dzięks ;) Mój miniaczek właśnie się "składa". Kolba emkowa, malowanie, przyrządy światłowodowe no i EOTech. ;) Replika będzie do reko PKW Czad. Quote
=NAS= Posted February 12, 2013 Report Posted February 12, 2013 My rekonstruujemy V zmianę 6bdsz Quote
Voyteck Posted February 19, 2013 Report Posted February 19, 2013 Panowie, macie może jakieś fotki naszych w Afganistanie albo Iraku z mini berylami w malowaniu albo kolbami od M4? Bo sobie takiego właśnie składam (w następny weekend wklejam fotki :icon_wink: ) i szukam zdjęć do reko.-pozwoliłem sobie zacytować kolegę Maza94. Na stronie miwo lubliniec wchodzisz w galerię,następnie Misja Afganistan,tam znajdziesz fotki beryli i mini beryli z kolbami od M4 .Takie modele posiadali specjalsi z Lublińca w ilosci 5 tys sztuk czytałem w jakimś artykule,osobiście odtwarzam ten model. http://js2010.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=217:karabinek-beryl-wz-96&catid=41:bro-i-amunicja&Itemid=75 -zerknij na ten temat Quote
Recommended Posts