sarnuch Posted November 4, 2012 Report Posted November 4, 2012 Koledzy forumowicze; Kupiłem MP5 od CA, muszę teraz wsadzić tam jakąś baterię, ale na zwykłej batce czas reakcji na spust i ROF są mizerne. Co muszę wiedzieć/wymienić w replice, żeby LiPo dobrze hulało i nie psuło ani repliki ani siebie. Mosfet? Dzięki z góry za pomoc! Quote
virusotron Posted November 4, 2012 Report Posted November 4, 2012 Mosfet dla ochrony styków.... i śmiało podłączaj 7.4 Quote
Alexanderexis Posted November 4, 2012 Report Posted November 4, 2012 (edited) Więc tak, najpierw wymień kable, stockowe są beznadziejnej jakości. Ja mam wtyczki chyba t-deans (te z czerwoną końcówką). LiPo 7,4. Po tym zabiegu mamy bardzo dobrą reakcje na spust i konkretny ROF. @ Wydaję mi się, że dopiero kupiłeś replikę, więc o to kilka rad: Radziłbym wymienić śrubki (konkretniej w przycisku zwalniana magazynka i front łączący z body), stockowe są zrobione z czegoś, czego nie powinny być robione. Nie bawiłbym się suwadłem zamka, "plastik" z którego jest zrobiona tuba jest o wytrzymałości mokrej, szarej srajtaśmy. Można dorobić ją u tokarza z amelinium i wtedy ten problem nas nie dręczy (masz farta, obleciałem chyba wszystkie zakłady tokarskie w Warszawie, jakbyś chciał taką cześć dorobić, to napisz). No i chyba tyle na ten temat. Edited November 4, 2012 by Alexanderexis Quote
Nitro Posted November 4, 2012 Report Posted November 4, 2012 No i jak oczekujesz lepszej reakcji na spust,to silnik,bo CA to wg mnie najgorsze silniki ;p Quote
Recommended Posts