Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Jestem zupełnym zielony jeśli chodzi o repliki, ale mam problem z bb, po wystrzeleniu ostatniej kulki zamek nie zostaje w tylnym położeniu. Wymienilem cylinder na ten który był w częściach zapasowych, ale jest jeszcze gorzej. BB nie działa a gaz z magazynku wylatuje przy pierwszym strzale. Wymienić cylinder na lepszy?

Ps. Jak nazywa sie część w którą montuje sie cylinder?

• 2 months later...
Posted

W 1911 Bell miałem niezatrzaskiwanie zamka w tylnym położeniu po ostatniej kulce, winny był taki plastikowy element na sprężynce w magu - jest w nim takie ramiączko, małe coś przy dojściu elementu do szczęki (po wydaniu ostatniej kulki) powinno się wychylić i podnieść blokadę. Pękła w tym ramiączku, "popychaczu" miniaturowa sprężynka i dlatego nie hulało.

A jak ci przy pierwszym strzale cały gaz ucieka, to nie uszczelnia ci się na cylindrze ta gumeczka wystająca przy szczękach maga - albo się wytarła, albo ubiła, albo mag za nisko siedzi. Kombinuj.

Ja kupiłem ostatnio szczęki TM do maga, bo bellowskie się wzięły i połamały. jest troszkę piłowania by pasowały (głownie piłowanie elementu na sprężynie w magu popychającego kulki), a później właśnie syfon robił, przez nieco inny układ tej gumeczki w szczęce.