Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Posiadam AK47-S cymy, full metal itd. Od mniej więcej pół roku mam przerwę od strzelanek ze względu na brak czasu i pieniędzy, a replika "wala" mi się po pokoju, a to na podłodze, a to gdzieś na szafce... Wpadłem na pomysł, żeby powiedzić ją na ścianie, będzie się ładnie prezentowała i nie będzie zajmowała potrzebnego miejsca w pokoju :)

Moje pytanie: znacie jakiś fajny sposób, żeby mój karabin umieścić na ścianie? Myślałem nad jakimiś hakami wystającymi ze ściany, ale nawet jeśli to skąd takie wziąć?

pozdrawiam - Beton

Posted (edited)

U mnie wyszło o tak :icon_mrgreen: :

dsc01512p.jpg

Wiercisz dziury, wkładasz kołki, szpachlujesz, malujesz, wkręcasz śruby czy coś tam i za mniej niż dychę masz trzymacze na giwery;)

Edited by rumak
Posted

Ja nie chciałem wiercić w ścianie, bo replik może zawsze przybyć (albo ubyć) i będzie trzeba zmienić konfigurację kołtków. Wtedy dobrym pomysłem jest wyżej wspomniana kratka, albo moje rozwiązanie: do łóżka przymocowałem równolegle dwie pionowe deski z castoramy o długości 2m w oddaleniu pół metra od siebie. Kołki (u mnie haki) mocujemy nie do ściany - a do tych desek właśnie. Repliki wiszą sobie w rządku =]

Posted

Według mnie jednak kołki wyglądają najbardziej elegancko. U siebie mam dwa miejsca na repliki i przekonałem się ze jezeli są 2 miejsca podparcia to mozna zawiesic kazda replikę. u mnie na tych samych kołkach wisiało G36, SWD, AK-74 i AKsu i M4. A te kraty mi się xle kojarzą :D

Posted

Ja nie chciałem wiercić w ścianie, bo replik może zawsze przybyć (albo ubyć) i będzie trzeba zmienić konfigurację kołtków. Wtedy dobrym pomysłem jest wyżej wspomniana kratka, albo moje rozwiązanie: do łóżka przymocowałem równolegle dwie pionowe deski z castoramy o długości 2m w oddaleniu pół metra od siebie. Kołki (u mnie haki) mocujemy nie do ściany - a do tych desek właśnie. Repliki wiszą sobie w rządku =]

To lepiej łóżko rozwalić? :zastanawia:

Posted (edited)

Widziałem gdzieś jak była deska przykręcona do ściany a do niej magazynki pomalowane na niebiesko i po prostu wpinałeś replikę w maga i sobie stała:D Bardziej to ekonomiczne niż eleganckie...

Edited by Szpaku03
Posted

Ja po prostu wkładam replikę do pokrowca i wrzucam do szafy. Nie kurzy się i nie muszę ingerować w ścianę, a jak chcę się pochwalić to ją wyjmuję.

Swego czasu miałem w ścianę wkręcone dwie śrubki, zawieszałem na nich replikę M4A1. Zrezygnowałem z nich po czwartym zrzuceniu repliki przy ścieleniu łóżka... Śrubki znajdziesz w byle jakim sklepie budowlanym.

Posted

Ja powiesiłem na ścianie broń na hakach, ale zrobiłem wcześniej odpowiedni dystanser z kawałka gumy by się ściana nie rysowała od częstego ściągania i wieszania broni. Dodatkowo na haki metalowe naciągnąłem kawałek rurki gumowej by nie rysować broni.

Poniżej przedstawiam zdjęcie:

dsc8919.th.jpg