ssnejker Posted October 30, 2012 Report Posted October 30, 2012 (edited) Witajcie, Mam pytanie odnośnie munduru. Nie tyle co o sam mundur chodzi to o materiał z jakiego został stworzony więc. Mocniejsze jest połączenie: -materiał rip stop o składzie 60% bawełna 40% poliester.(TCU) -materiał Rip-Stop 50% bawełna 50% nylon.(CPU) Który z materiałów jest mocniejszy, chodzi o przetarcia i inne rzeczy z którymi możemy spotkać się podczas gry. Jak i o szybkość utraty koloru przez materiał. Pozdrawiam, Paweł PS Czym różni sie np taka bluza helikona TCU http://www.e-militaria.pl/p-639/bluza-helikon-tactical-combat-uniform-camogrom a ACU http://www.e-militaria.pl/p-656/bluza-camogrom-helikon-nowosc Chodzi tylko o rozkład kieszeni itp ? Edited October 30, 2012 by ssnejker Quote
ssnejker Posted October 30, 2012 Author Report Posted October 30, 2012 A co do materiału uzytego, to jak wygląda sytuacja: wytrzymałości, utraty kolorów? Quote
Axel Posted October 30, 2012 Report Posted October 30, 2012 Zależy to bardziej od wykorzystanych barwników. Tzn że będzie to bardziej związane z producentem niż proporcjami materiału. Quote
ssnejker Posted October 30, 2012 Author Report Posted October 30, 2012 a sama wytrzymałość munduru na przetarcia itp ? Który materiał lepszy Quote
OFF Posted October 30, 2012 Report Posted October 30, 2012 Dołóż parę zł i kup kontraktową bluzę w multicamie. Widziałem już kontraktowe od 139zł w bdb stanie. Szkoda takich pieniędzy na Helikon. Quote
Axel Posted October 30, 2012 Report Posted October 30, 2012 Zwłaszcza że ostatnio na allegro widuje się Massify w MC za około 200. Quote
ssnejker Posted November 5, 2012 Author Report Posted November 5, 2012 -materiał rip stop o składzie 60% bawełna 40% poliester.(CPU) -materiał Rip-Stop 50% bawełna 50% nylon.(TCU) Który materiał jest mocniejszy? na te pytanie nie uzyskałem odpowiedzi, proszę o konkrety. Quote
Recommended Posts