Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Od tygodnia jestem posiadaczem repliki M5 A4 . Zauważyłem dziś fakt który mnie zaniepokoił , przy okazji chciałbym dowiedzieć się czegoświęcej o mojej replice.

( Tutaj jest zdjęcie o jakie części mi chodzi )

http://w813.wrzuta.pl/obraz/1zfTnTabe0M/echomp5a4_1

1. To właśnie mnie zaniepokoiło . Ta część z łatwością zdejmuje sięz lufy nie wiem czy tak powinno być .

2. Tutaj jest taki mały plastik wystający zza tej obudowy który można przesunąść lekko w prawą strone jak i w lewą do czego on służy .

3.Do czego to służy ? .

4. Również nie wiem do czego to służy , po założeniu tego elementu na lufę strasznie się "telepie" Nie wiem za bardzo czy tak powinno być i czy w tym powinienem szczelać .

Guest Graszczur
Posted

2. O ile mnie pamięć nie myli, to jest taka "dźwignia" do regulacji hopka

3. W oryginale to rączka przeładowania, tutaj chyba atrapa, skoro regulacja hopka jest w 2.

4. W oryginale to tłumik płomienia, tutaj służy do atrapienia, czyli wyglądania.

Posted

Dzięki Graszczur za odp , ale najbardziej interesuję mnie pkt 1 . Dziś zauważyłem że przez problem opisany w pkt 1 kulki strasznie tracą prędkość lub też lecą w różnych kierunkach .

Posted

Replika jest jeszcze na gwarancji więc chyba wybiorę się do sprzedawcy aby coś zadziałał . Jeszcze mam jedno pytanie , czy są magazynki do tej repliki przy których nie trzeba byłoby nakręcać tej sprężyny w magazynku ?