Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich. :)

Zgłaszam się do was z pytaniem, ponieważ niedawno zakupiłem G36c od Aresa, i potrzebuje do niego baterii - jedną już kupiłem, jednak okazała się za duża, cóż, mój pech. Jednak wolałbym drugi raz nie wydać bezmyślnie kasy, i tym razem zapytać na forum, może akurat ktoś mi pomoże. Zdecydowałem się na baterię LiPo, ponieważ wydaje mi się że ma lepsze osiągi, i jest mniejsza, a da lepsze efekty, i myślę że jak będzie mieć napięcie 7,4V to karabinkowi nic się nie stanie. :)

Znalazłem w internecie coś takiego:

http://gunfire.pl/product-pol-1152198575-Akumulator-Redox-LiPo-1750-mAh-7-4V-20C.html

Czy moja gieta da radę to pomieścić?

I tu pojawia się kolejne pytanie, jak wygląda sprawa z wtykiem? w baterii jest rodzaj DEAN a mój Ares ma małą tamiye. Czytałem że podobno ten DEAN jest lepszy, jednak czy jeśli wymienię wtyk w mojej replice, czy będzie to równało się z utratą gwarancji? Czy jest szansa że taki zabieg uszkodzi moją replikę? Oprócz tego kupiłem ładowarkę redox alpha v.2, i tam też nie ma wtyku tamiya mała, ale za to jest ten "dings". Co robić w tej sytuacji? wymienić w tyk w baterii na tamiye, tak samo z ładowarką, czy po porostu wymienić w karabinie?

Dziękuję z góry za pomoc, już nie raz pokazaliście że mogę na was liczyć. :)

Guest Graszczur
Posted

Wymień w replice, Deansy lepsze. Gwarancji nie stracisz, bo gearboxa nie rozkręcasz

Posted

Dokładnie. Wymień w karabinie. Deansy sa lepsze. Aha i masz g36c od ARESA? Odłącz blowback, je prąd i jest nędzny moim zdaniem i ulega łatwo awarii. Kolega ma i przez ten BB mu się zaczęła replika zacinać.

Posted

Dziękuję za odpowiedzi, a ten blow back to porażka... byłem dzisiaj na strzelance i pożyczyłem jakąś stockową baterię od kolegi, i rof to była totalna porażka, dużo mniejsza niż jakikolwiek inny chińczyk. A pojedynczy jeszcze gorszy, czasami w ogóle nie strzelał. I teraz się zastanawiam, czy nie będzie lepiej kupić lipo 11,1 czy też moja replika tego nie wytrzyma ? I wie ktoś może jaka bateria wejdzie? bo jak już pisałem jedną kupiłem i okazała się za duża, a nie chce znowu stracić pieniędzy.

Posted

Te 20C szału nie robi. Z tego pakietu wyciągniesz maks 35 A stałego prądu, czyli niewiele.

Stocka uciągnie, ale batka z wyższym współczynnikiem C da lepszą reakcję na spust. Pytanie też, jak z jakością tego pakietu, a podejrzewam, że tak jak z większością dedykowanych do aegów lipoli, czyli nie bardzo.

Naprawdę warto poszperać po sklepach modelarskich, przy pakietach podane są wymiary, więc jesteś w stanie określić, czy zmieści się w Twoim chwycie.