Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wiatm. Jestem graczem ASG od prawi roku . Posiadam M4A1 S-SYSTEM , która na ostatniej strzelance doznała poważnych uszkodzeń . Naprawa by kosztowała 600zł a nowe dobre M4 1000zł . Ale tu jest problem , poniewaz nie opłaca mi się naprawiać repliki bo i tak ja będe zmieniać . Dlatego mam pytanie czy lepiej kupić M4A1 typu :http://www.asg.com.pl/LMT_Defender4_M4A1_ASGKWA,p,5568.php czy może jakomś dobrą snajperke ?

Z góry dzięki :)

Posted

Zaokrąglił :P a co do tematu, snajpa jest droga (oczywiście można kupić tańszą, ale zasięg i celność nie będą dawać wyraźnej przewagi nad AEGami. Jeżeli jesteś cierpliwy i nie odrzuca Cię wystrzelenie garści kulek na jedno strzelanie, to spróbuj ze snajpą.

Posted

Tak. Jeżeli chce sie mieć dobrą snajperke trzeba miec z 2/3 tyś . Ale właśnie ja przewaznie chodze z snajperami i dla tego mnie zaciekawiło snajperstwo .

Posted (edited)

Jakiej firmy ta emka? i skąd Ci wyszło 600zł za naprawę...

za taką kwotę to musiało się dosłownie wszystko popsuć chyba że to systema ^^

Bardzo prawdopodobne, że chodzi mu o BI-3381M, które kosztuje niewiele ponad 600zł, więc może rzeczywiście wszystko mu się zepsuło :icon_smile: Ew. zgubił tą replikę.

Wracając do tematu: KWA to bardzo dobry wybór, ale akurat wybranej przez ciebie repliki nie ma. Z tego co widziałem została jeszcze wersja Patrol i jakaś do CQB. Jest jeszcze G&P(skoro myślisz o snajperce to pewnie starczy ci na G&P).

Co do snajperstwa - OK. Skoro masz kasę na tuning to nic nie stoi na przeszkodzie. Siedzisz w ASG od roku, więc na pewno wiesz co i jak ze snajperstwem.

Edited by Shuad
Posted

Za te 600 złotych to sobie możesz całkiem nieźle odpicować to swoje M4 S-System ale tylko jeśli będziesz się sam zajmował serwisem. Bo ta wycena napraw to pewnie z jakiegoś profesjonalnego sklepu gdzie wymiana gumki to 30 złotych a jej uszczelnienie teflonem to 25 złotych. Rozumiem, że chcą zarobić ale no kurcze sześć stów? Teraz jest dostępnych tyle części w rozsądnych cenach, że nawet gdyby się cały GB posypał to nowe cymki kosztują ok 250 złotych.

Najlepiej się zastanów czy nie warto samemu się wziąć za upgrade i przy okazji conieco nauczyć. Dużo lepsza zabawa jako szturmowiec niż nieudany pseudo snajper bo na ten interes trzeba wydać w istocie dużo.

Posted

A dokładnie poszło body [ bo to plastik ] i chwyt przedni [ tak samo ], co w S-SYSTEM trzyma baterie . No cóż dzięk wszystkim za info :) napewno sie przyda

Ps. to jest replika A&K za 550

Posted

body znalowe kosztuje coś koło 200 zł

Jeśli byś dołożył te około 400 zł do wnętrza i robiłbyś wszystko sam to mógłbyś zrobić coś nawet fajnie strzelającego.

Jeśli kupisz obojętnie jaką replike to aby zrobić z niej coś co chociaż trochę będzie przypominać snajperkę będziesz i tak musiał sporo włożyć.

Oczywiście jeśli masz fundusze możesz kupić nową replikę i ją ulepszyć :)

Posted

Każdy na początku chce być snajperem, potem przeraża koszt repliki, później okazuje się że zabawa jest za nudna i w ASG nie skuteczna :)

600 zł za korpus i przedni chwyt? Toż chyba koleś chce Ci wstawić pozłacane, wysadzane diamentami :)

Posted

body metalowe kosztuje 200/300 a przedni chwyt [ to nie taki sam jak do m4 zwykłe okładziny, ale sadze ze to wiadomo ] metalowy 250 i w góre . więdz na oko wychodzi 600 zł + wolał bym [jak bym naprawiał replike ] zeby mi to złożyli fachowcy a nie samemu a po tem by sie okazało że coś jest zle złożone .