Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich, które z tych trzech polskich kamuflaży będzie najlepszym wyborem do terenu leśnego:

Wz. 93 (moim zdaniem trochę za ciemny, ale jakie jest Wasze zdanie)

Wz. 93 pustynny

Camogrom

Gdyby ktoś dysponował zdjęciami tych dwóch ostatnich w akcji np. w lesie, polu to bardzo proszę pokazać :).

Posted

Czy nie podałem w temacie informacji o "wsiowych" terenach? Czyt. przeróżne zadupia z piaszczystymi drogami, żółte pola, lasy pełne suchego chrustu z masą krzaków. Dlatego poszukuję czegoś uniwersalnego nie tylko do lasu, ale przecież wiesz lepiej ;).

Posted

Rozumiem,że widziałeś też na żywo skoro tak twierdzisz? Zdjęcia potrafią mylić ;) Nowe "mundury" w camogromie są niby bardziej zbliżone do multicamu,ale tak czy siak lepiej kupić kontraktowy multicam za cenę helikonu. Trzeba tylko trochę poszukać.

Posted (edited)

I tak przed jakimkolwiek zakupem poszedłbym do sklepu i sprawdził :icon_wink:. To, że powiedziałem o camogromie nie znaczy, że jestem na niego w 100 procentach zdecydowany. Może wz.93 będzie dobry lub jakiś multicam w połączeniu z oliwkowym szpejem.

Prawdopodobnie dołożyłbym tą stówkę (na camogrom) i kupił z miwo militaria.

Edited by Quchy
Posted

Szukałem kontraktowych na allegro, ale oprócz Helikonów nie ma nic :\. Na razie pójdę do jakiegoś sklepu i zobaczę co i jak, później będę szukał na necie. Dzięki za odp :).

• 4 weeks later...
Posted

Na jesień i wz.93 nie jest najlepszym wyborem.

Wz.93 to nie kamuflaż tylko krój munduru. Kamuflażem jest "Pantera Leśna"

Helikonowski cammogrom w połączeniu ze szpejem w Oliwce lub Panterze Leśnej nie wygląda jakoś tragicznie i na trawiaste tereny jest całkiem spoko połączeniem.

A jeśli założę bluzę w wz.93 pustynnym, a spodnie w leśnym, to już nie będzie takie dobre? :icon_cry:

Wszystko zależy kiedy i gdzie założysz taki zestaw jednak jeżeli założysz na bluze szpej w oliwce lub panterze leśnej będzie to powinno się dobrze komponować i całkiem ładnie działać.

Był kiedyś temat o łączeniu kamuflaży.

Posted
Wz.93 to nie kamuflaż tylko krój munduru. Kamuflażem jest "Pantera Leśna"

"Panterą Leśną" to Helikon nazywa te kamuflaże na swoich mundurach. Normalnie jest Wz.93 /Wz.93 Pantera czy jakoś tak. Sprawdź sobie jak producenci nazywają szpej w wz.93 itd. ,tak się przyjęło i tyle.