Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Zamierzam kupić LMT Defender 4 Patrol Carbine od ASG/KWA. W replice nie ma kolby z miejscem na baterię a nie chciałbym kupować atrapy lasera, ponieważ po prostu mi się to nie podoba.

Chciałbym abyście mi pomogli mi rozwiązać ten problem. W specshopie widziałem kolbę z miejscem na baterie w cenie 300zł - dla mnie to jest za dużo. Może wiecie gdzie kupić taką kolbę dobrej jakości w trochę niższej cenie lub macie jakiś inny pomysł na schowanie batki.

Z góry dzięki za odpowiedz :)

Posted

Modelarskie LiPo 7,4V/11,1V(zależy od ciebie) 25C+ napisz jeszcze ile masz kasy albo sam wybierz pojemność, bierz jak najwięcej. Pamiętaj o zmianie wtyczki w replice jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś/

Posted (edited)

Wtyczkę w replice na Deans, kosztuje parę złotych. Poszukaj też jakie ma wymiary miejsce na baterię w wybranej przez ciebie replice.

Edited by Shuad
Posted

Jeżeli masz ładowarkędo lipo kupuj lipo , tylko trzeba pilnować na pięcia.

Jeżeli nie 2 opcja nimh ja używam i nie narzekam :).

Bateria na pewno wejdzie taka jak do kolb sf 2 dzielna :)

Posted

Pakować się Ni-MH skoro ma możliwość kupienia LiPo? Bez sensu... Skoro ma te 200zł(bateria będzie kosztować ok. stówę, zależy jaką pojemność wybierze) to może kupić jakaś ładowarkę LiPo z balanserem. Jeszcze spokojnie starczy miernik napięcia.

Posted

Kolejny bezsens...

Szkoda wydać 100-120 zł na prostą ładowarkę do lipo skoro za 180 można mieć imaxa na lata ...

Nimh też będzie bardzo dobrą baterią ja używam od początku przygody z asg i nie narzekam super roof wytrzymałość itd itp.

Lipo miałem przez 2 miesiące i jakość nie odczułem wygody lipoli ...

Posted (edited)

A to dodatkowe 100zł na IMAX'a skąd weźmie? Za te 200zł musi jeszcze kupić baterię.

Po 1 LiPo nie musisz rozładowywać, nie am efektu pamięci

Po 2 w każdej chwili możesz sprawdzić stopień naładowania baterii, wystarczy kupić miernik

Po 3 mniejsze rozmiary i waga

Po 4 ogólna lepsza wydajność względem Ni-MH(patrząc na napięcie - 7,4V w LiPo ma podobną wydajność co 9,6V w Ni-MH)

Po 5 są tańsze(mówię o akumulatorach modelarskich, wystarczy tylko zmienić wtyczkę w replice)

Po 6 lepiej znoszą zimno

Jedyny minus to taki, że trzeba pilnować napięcia, nie można pozwolić, aby napięcie spadło niżej niż 3V na celę

Jak dla mnie i tak LiPo jest o wiele lepsze od Ni-MH, nie wiem jak inni.

Edited by Shuad
  • 3 weeks later...
Posted

w std przednim chwycie w M4 schowasz prawie wszystko, ale jak cie kiedyś przyjdzie ochota na zmianę na np. MOE to tam tylko lipole wchodzą i to na styk

bierz lipo

- jeśli często strzelasz, to nie ma problemu z rozładowywaniem przed ładowaniem na imprezę

- jeśli rzadko strzelasz, to nie ma problemu z samo rozładowywaniem się baterii

Posted

To uzupełnię, że na moim defenderze jest założony MOE i ta bateryjka proponowane przeze mnie we wcześniejszym poscie chowa się w nim bez problemów, a NiMH stara nie pamiętam chyba 8.4V 1100 (od G36C JG) tak ździebko na styk w standardowym się mieści więc jeśli już to od razu w lipole inwestować nie kombinować z innymi.