Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam parę pytań w sprawie replik tego modelu broni.Mianowicie zastanawiam się nad kupnem tej:

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-045-cm.html

lub:

http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-01w-real-wood-boyi.html

Nie wiem na którą się zdecydować ,ale mam parę pytań..

1.Która z tych replik będzie lepiej wykonana wizualnie i w środku?

2.Czy są wielkie różnice mocy?

3.Jak jest z zasięgiem w oby dwu replikach... Chodzi o to czy będe bardzo odbiegał od takiego zasięgu np:RK-02?? Będzie o wiele mniejszy zasięg w AKS-74U?

4.Jak jest z celnością ? Słyszałem ,że jest mniejszy.. Właśnie obawiam sięczy kulki nie będa sie bardzo rozsiewały? Ta broń ma dobre skupienie i powtarzalność? (chodzi mi o to zeby co 50 kulka trafiala dobiero ;D )

5.Czy ta moc to jest prawdziwa? Bo w innych sklepach miały słabszą moc (ale to był rk-01)

6.Jeśli ktoś miał jakąś replikę to mógłby się wypowiedzieć.

Posted

1.Ja bym brał CM.

2.Nie cyma coś koło 400fps i tak samo boyi.

3.NA stock nie ma co narzekać,ale jakiegoś nie samowitego zasięgu nie będziesz miał coś do 50m.(radzę z tuningować na dobry początek)

4.Stock jak stock za pięknej celności nie ma :)

5.Ta one mają coś kolo 370-400fps

Posted

W replikach ASG długość tak naprawdę nie ma znaczenia.( aż do przekroczenia pewnej granicznej wartości fps, której raczej jako szturmowiec nie przekroczysz) I z mp5 możesz zrobić snajperkę. Bierz co Ci wygodniejsze. Jednym leży lepiej metrowe wiosło innym malutkie skrzypce. :)

Posted

Dokładnie mortis ;) miałem to "wiosło" no i mi średnio się strzlało.. jednak musze mieć mniejszą i mobilniejszą..NIe nie popadam w taką srajność :P chodzi mi o to ,żeby to nie strzlało jak boczniak ;D

Posted

Przepraszam ,że pisze pod swoim postem ,ale nie moge edytować.A co myślicie o replice mp5 chodzi mi głównie o modem cm041j.Czy to jest dobra replika? I jak ma się w porównaniu do aks74u??

Posted

Jestem dumnym posiadaczem AKSU 74U CYMA nie za duży nie za mała bardzo dobrze sprawuje na walkę bliski i jak pośrednia.

Zawsze można stawić silniejsza sprężyna lub słabszą ,lufa posiada o długość prawie 30cm lufa stockowa.

W swoje mam stawianą M100 ok 315 fps na 0,25g kulkach zasięg max 60 metrów skuteczna to 50 metrów.

Posted

Aha no rozumiem .. słabsza napewno nie założe ;D ja chcę używać tej broni i do lasu i do budynków.Chodzi mi o to ,żeby to miało jakąs taką moc.A nie ,żeby trafić to musze sie zbliżyć do pół dystatnsa innych.Wielm jak strzelał rk-02 nie tiuningowany.I po prostu chce wiedzieć czy dużo gorsze jest aks47u boyi i ta cm041j... No bo nie chce wywalić kasy proste ;D

Posted (edited)

To też nie zależy od fps :icon_smile:

Dobra i zadbana (od wewnątrz) replika na dobrych częściach strzela na 300fpsach lepiej, dalej i celniej niż jakiś chińczyk z 400fpsami. Więc opłaca się wstawić preckę, jakąś lepszą gumkę hu, i można jechać.

Sam mam jedną replikę 450fps tylko dlatego że używam na niej dość ciężkich kulek >0.35'tek, i działa świetnie, chociaż lufa wewnętrzna nie ma nawet 30 cm. A reszta moich replik jest na poziomie 350fpsów - ZAWSZE, do lasu do cqb WSZĘDZIE :icon_smile:

Wystarczy włożyć w środek kilka części najprościej lufę i gumkę hu i już masz celniejszą replikę, downgrade springa upgrade gb i już masz lepszy zasięg niż chińczyk z 400fpsami.

@EDIT: Literówka.

Edited by maniakwp
Posted

No już raczej jestem nastawiony na rk-01w... Tylko zastanawiam się jaki ona ma zasięg..Przypuśćmy RK-02 nie przerabiany ma zasięg 50m a rk-01w ... ma krótsza lufe i jest mniejszy i może mieć zasięg..? o jakiej róznicy ? Chodzi mi o to ,że ja go będe stosował w lesie ,a nie w budynkach.Potem z czasem go będe tiuningował dopuki gwarancja nie zejdzie bo nie chce utracić jej wcześniej.

Posted

Yhy no o celności słyszalem ;) no dziwne sprzedawca powiedzial ze roznica 10m ;D... bo tamten był droższy i dlatego może ;p No nic.. biore rk-01w ;) ostateczna decyzja ;) jak na mnie przystało biore KAŁASZKA! ;) jeśli ma ktoś ochotę może się wypwoeidzieć o rk-01w albo cm 041j. ;)