Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam problem z ową bronią. Coś się stało, bateria? gear? nie wiem, pytam. Bateria naładowana wszystko ok. Broń przygotowana do strzału. Naciskam spust i czuje jak rozgrzewa mi się rączka i bateria(czyli prąd płynie) ale nic nie dochodzi do skutku. Z czym wiąże się zazwyczaj taki problem? Czy jest ktoś z okolic Zielonej Góry kto mógłby spojrzeć na nią?

Posted

miałem cos podobnego w swoim hk z AGMu. Nie wiem jak u Cb ale mi to sie stało na stockowej baterii (wtyki Tamiya). Miałem caly silnik ciepły i batke. Na poczatku sie przestraszyłem ze silnik spaliłem ale jednak nie :D wymieniłem batke na lipola i wtyki na t-conektory i po problemie :) (mogło to wynikac z mojego nieumiejętnego ladowania batki :D )

Posted

Na poczatek to wyjmij silnik z raczki, podepnij wszystko na krotko i sprawdz czy jest reakcja na spust. Nastepnie regulacja wysokosci siilnika. Jak to nic nie da to bedziemy myslec dalej...

Posted

Reakcja na spust? jedynie nagrzanie silnika i baterii.Nic z bronia nie robilem, zaczalem w niej grzebac dopiero wtedy zeby sprobowac samemu cos zdzialac ale to moje grzebanie ograniczalo sie do baterii i wykrecenia silnika.

Posted

W HK416 z AGM kabel od gb do baterii w kolbie był taki czarny i skręcony, wyglądał trochę jak z telefonu ;p i tu był problem przewody te stawiały za duży opór przez co batka i silnik się nagrzewały a gb nie chciał ruszyć. Polecam wymianę najlepiej całego okablowania ;)