Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Hej :icon_biggrin:

Jestem szczęśliwym posiadaczem kałaszka Boyi, ale był to zakup jedynie w celu "zarażenia się" asg, więc teraz czas na spełnienie marzenia o M'ce :icon_mrgreen:

Więc tak, do gustu przypadły mi M4, budżet 1200 - 1500 plus minus (sama replika). Wiele się już naczytałem o bebechach KWA i wykonaniu zewnętrznym G&P i po dłuższym namyśle lista się skróciła do Defendera 2000 http://gunfire.pl/pr...ENDER-2000.html

I jakiejś KWA, np. Defender 4 SIR. Oczywiście jestem otwarty na Wasze propozycje :icon_biggrin:

W dalszej kolejności chciałbym lekko stuningować M'ke żeby osiągnąć ok +-430-450fps z wymienionej gumką i preclufą na promyka, bo w założeniu chciałbym siać celnie kompozytem z większej odległości (plus eotech np.). I na przykładzie tego Defendera (strasznie mi się podoba) powiedzmy, pewnie wypadałoby dorzucić tłumik i wydłużyć tym samym lufę (wiązałoby się to z wymianą cylindra?), o ile wpłynie to jakoś na zasięg/celność (przy promyku). Albo może lepiej pójść w kierunku np. Defendera 4 RIS KWA i od razu wstawić dłuższą lufę...

Generalnie to sam już nie wiem, priorytetem jest precyzja i wykonanie :icon_razz2: , jeśli macie czas i ochotę to zapraszam do dyskusji i z góry dzięki.

Kamill

Posted

Replika spoko a co do tuningu . Aby osiągnąć 450 fps wystarczy wymienić tylko sprężynę , gumkę systeme energy lub g&g zieloną a lufa to promyk , będzie ciężko z dostępnością ale da się jeszcze gdzie nie gdzie dorwać.

Posted

KWA to dobry wybór. wystarczy.że wsadzisz w replikę jakąś sp 120 np guardera i wymienisz gumke hu na G&G zielona lub jak wyżej systeme .Co do lufy,jej przedłużenie nie wpłynie bardzo na osiągi repliki.

Posted

Dzięki za odpowiedzi, skłaniam się ku G&P, tylko:

:icon_arrow: Zastanawiam się czy do strzelania z dalszej odległości nie wstawić jednak chociaż promyka 363mm (lufa w stock'u ma tylko 270mm) i dorzucić tłumik 15cm... Co o tym sądzicie? Czy może lepiej rozejrzeć się za inną repliką z dłuższą lufą?

:icon_arrow: I czy w takiej konfiguracji konieczna byłaby wymiana cylindra na inny typ?

:icon_arrow: Tak w ogóle to długość lufy ma jakiś wpływ na liczbę fps'ów?

Pozdrawiam :icon_biggrin: