drzyzanek Posted October 11, 2012 Report Posted October 11, 2012 Witam wszystkich forumowiczów. Chcę zakupić ładownicę do magazynka, którą wykorzystam w celu łatwego przenoszenia etui wraz z okularami korekcyjnymi, które będzie przytroczone do plecaka Falcon i w związku z tym potrzebuję Waszej pomocy. Etui posiada wymiary: 150 x 60 x 40 mm i przypomina to z linku http://photos01.isto...big/1395952.jpg Chciałbym mieć możliwość zabezpieczenia etui przez zgubieniem po przez ściągacz lub rzep. Na stronie cqbtactical.pl znalazłem kilka produktów, które w jakimś stopniu spełniają moje wymagania. Kieszeń ta musi być koloru czarnego. Ogólnie szukałem produktów marki Maxpedition, ale mogą być i inne. Przechodząc do sedna, proszę doradzić mi, która kieszeń (mogę poczekać na dostawę asortymentu) będzie najbardziej odpowiednia. Poniżej podam przykłady jakie mnie interesują: - Maxpedition 1437F Stacked M4/M16 Pouch Black - według mnie minusem jest Velcro, które szybko ulegnie zużyciu, przy częstym dobywaniu etui, - dlatego też zastanawiam się nad tym rozwiązaniem, gdzie etui zabezpieczę ściągaczem - Maxpedition 9824B Single M4/M16 Shingle 30rnd Magazine Black - w tym przypadku nie jestem pewny czy ładownica nie jest za mała (brak wymiarów na stronie) - na końcu pozostaje mi Maxpedition 0102B CP-L Phone / Radio Holder Black - w tym przypadku pokrowiec ten w przyszłości będę mógł użyć od czasu do czasu jako dodatkowego pokrowca na telefon/radio. O którym już kiedyś myślałem. Jestem otwarty na Państwa inne propozycje. Quote
MoreLike Posted October 11, 2012 Report Posted October 11, 2012 (edited) A może po prostu przerzucić okulary do innego twardego etui? [ESS, WileyX, UVEX]. Względnie znalazłem coś takiego. http://www.specshop....ny#!prettyPhoto Edit Nosisz jakieś inne oporządzenie do tego plecaka jeszcze? Ogólnie żeby wyciągnąć etui z kieszeni zamontowane na plecaku będziesz musiał go zdjąć raczej. Jeżeli piszesz, że często będziesz tego dobywać to chyba mało ergonomiczne rozwiązanie ;-) Edited October 11, 2012 by MoreLike Quote
drzyzanek Posted October 11, 2012 Author Report Posted October 11, 2012 Dziękuję za tak szybką odpowiedź. Na codzień studiuję i dość często zmieniamy aule/sale, a ja nie noszę okularów non stop na nosie. Otóż nad twoją propozycją już się zastanawiałem i stwierdziłem, że owy pokrowiec posiada zbyt delikatną ochronę okularów przed zgnieceniem. W zwykłym etui okulary są chronione plastikiem, a w takim pokrowcu jakaś sztywną "wykładziną", która pod wpływem siły ulega dość mocnym chwilowym deformacjom. http://www.specshop.pl/images/Uvex-Pokrowiec-z-klamra.jpg Mam nadzieję, że producent przewidział w środku miejsce na dodatkowe plastikowe etui. W dodatku chcę, w łatwy sposób wyjąć etui wraz z okularami z "ładownicy" i udać się z nim np. do samochodu. Quote
drzyzanek Posted October 12, 2012 Author Report Posted October 12, 2012 P.S. Do plecaka jest przytroczony FR1 i gdzy brakuje w środku miejsca - Janus. Quote
Recommended Posts